Advert

İmza kampanyası başlattılar

Göcekliler, ‘Göcek’e deniz hudut kapısı istiyoruz ama oraya değil!’ diyerek imza kampanyası başlattılar

İmza kampanyası başlattılar
İmza kampanyası başlattılar Fethiye Haber Ajansı
Bu içerik 6199 kez okundu.

Deniz hudut kapısı yapılmak istenen alana karşı çıkan, her fırsatta huzursuzluklarını, tedirginliklerini ve tepkilerini açıklayan Göcekliler, ‘Göcek’e deniz hudut kapısı istiyoruz ama oraya değil!’ diyerek imza kampanyası başlattı.

Türkiye’nin en gözde, Fethiye’nin önemli turizm, Mavi Tur’un da merkezi 1. Derece Özel Çevre Koruma alanı Göcek’te deniz hudut kapısı açılması girişimleri sürerken, Göcekliler bin metrekare kapalı alan ve denize dolgu yapılarak hudut kapısı yapılmak istenen yere karşı çıktılar.

“Göcek’te deniz hudut kapısı istiyoruz. Ama belirtilen yerde olmaz” diyen Göcekliler, deniz hudut kapısı için belediyenin ofisleri bulunduğunu ya da Sahil Güvenliğin de bulunduğu MOPAK’a ait alanda uygun yer olduğunu belirttiler.

Yerli, yabancı herkes imza kampanyasına destek veriyor

Bazı Göcekliler deniz hudut kapısının Göcek’e ihtiyaç olduğunu, ama deniz kenarında bulunan 741 metrekare hazine arazisi üzerine, bir kısmı da denize dolgu yapılarak içinde nezarethane, bekleme salonu, çalışma ofislerinin de bulunduğu bin metrekare kapalı alan yapılacağı iddiaları büyük tepkilere neden olmuştu.

Bir kısmı hazineye, diğer bölümü ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na kayıtlı alan üzerinde küçük bir kafe işletmesi bulunuyor.  741 metrekarelik bu alana Polisi Güçlendirme Derneği tarafından yaklaşık 5 ile 7 milyon Liraya mal olması planlanan bir kısmı deniz üzerine bin metrekare kapalı alan yapılması planlandığı iddia ediliyor.

Bodrum Sualtı Müzesi’nden görevli dalgıçlar belirtilen alanda inceleme yaptı. Deniz dibinde tarihi kalıntıların olduğu tespit edilirken, alanın SİT kapsamında olduğu ve iskele, liman, dolgu yapılamayacağı belirtiliyor. Ayrıca suyun sığ olduğu, herhangi bir deniz aracının kıyıya yaklaşmasının da uygun olmadığı belirtiliyor.

Bu ve benzeri nedenleri gerekçe gösteren Göcekliler 25 Mart Pazar günü yapılan 2. Göcek Ot Festivali’nde imza kampanyası düzenledi. İmza kampanyasına destek veren yerli ve yabancı yüzlerce kişi o alana bin metrekare gibi devasa kapalı alanın Göcek’in dokusuna zarar vereceğini belirterek kesinlikle izin vermeyeceklerini vurguladılar.

Farklı öneriler var

2 Şubat 2018 Cuma günü Göcek’te Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şaniner başkanlığında yapılan Fethiye Deniz Limanı Mülki İdari Amirliği Liman Güvenlik  Komisyon Toplantısı’nda da gündeme gelen deniz hudut kapısının yapılması için belediyenin uygun ofislerinin olduğu, yada kültür merkezi gündeme gelmişti. Göcekliler, deniz dolgusu yapılarak bin metrekare bina yapılmasına karşı çıkarken, dünyanın hiçbir yerinde bu kadar devasa binada bu tür hizmet verilmediğini belirtiyor. Daha önce deniz hudut kapısı için D-Marin’de uygun yer ayrıldığı ve ahşap bina yapıldığını belirten Göcekliler en uygun yerin ise hazır binası ile birlikte sahil güvenlik bot komutanlığının da bulunduğu MOPAK’a ait alanın olduğunu belirtiyor. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Mutluluğun fonu antik kentler oldu
Mutluluğun fonu antik kentler oldu
Kaybolan Meslek: Kalaycılık
Kaybolan Meslek: Kalaycılık