Advert

Bu rezaleti kim DURDURACAK?

Denizi, kumu, güneşi, tarihi ve doğal güzellikleri nedeniyle ülkemizin ve dünyanın dört bir köşesinden milyonlarca kişinin tercih ettiği Fethiye’de DENİZ bitmek üzere. Körfezi kirleten bazı tesisler havadan ve karadan görüntülendi.

Bu rezaleti kim DURDURACAK?
Bu rezaleti kim DURDURACAK? Fethiye Haber Ajansı
Bu içerik 20211 kez okundu.

ÖLÜDENİZ VE ÇALIŞ’TA DENİZE GİRENLER İSYAN EDİYOR

Calış Plajı’nda belirli gün ve saatlerde denizin yüzeyinde akıntıyla gelen evsel kirlik denize girenleri isyan ettirirken, kirliliğin bazı tesislerin fosseptiği denize vermesinden kaynaklandığı öğrenildi. Yıllardır devam eden bu çevre katliamına ilgili ve yetkililerin duyarsızlığı ve göz yumması çevre katillerini cesaretlendiriyor. Bu kirlilikle birlikte Ölüdeniz ve Çalış’ta denize giren kadınlarda genital mantar enfeksiyonlarının artması da dikkat çekiyor.

FOTOĞRAF VE VİDEO KAYITLARIYLA BELGELENDİ

Yıllardır Ölüdeniz ve Çalış’ta denizin kirletildiği bilinmesine rağmen, turizme zarar vereceği gerekçesiyle dillendirilmezken, her geçen gün denizin rengi yeşile dönmeye, taşlar da yusunlaşarak kayganlaşmaya başladı. Yapılan laboratuvar testlerinde de kirliliğin nedenleri araştırılırken, zaman zaman açıktan geçen gemiler, zaman zamanda günübirlik tur tekleneri ve balıkçı tekneleri suçlandı.

En büyük gelirini turizmden sağlayan Fethiye’de deniz her geçen gün yok olurken, yetkili ve etkililerin vurdumduymazlığı denizi kirletenleri cesaretlendirmeye, daha da kirletmeye devam etmelerine neden oluyor. Bazı STK ve vatandaşların tepkileri de bu katiamın önlenmesinde yetersiz kalınca Çalış Plajı ve Ölüdeniz’de gün geçtikçe bakteriyel kirlilik artarak devam ediyor.

Fethiye Körfezi özellikle derelerin taşıdığı atıklarla bir yandan dolarken, diğer yandan da bakteriyel olarak kirlenmeye devam ediyor. Fosseptik bağlantısı olmayan bazı turistik tesislerin de yüksek maliyetler gerekçesiyle arıtma tesislerini çalıştırmadan derin deşarjla evsel atıkları denize vermesi  katliamın boyutlarını daha da vahim hale getiriyor.

Yaz sezonunda Çalış Plajı’nda bazı günler artan kirlilik denize giren yerli ve yabancı tatilcilerin tepkisini çekiyor. Çalış’ın mavi sularında yüzmenin tadını çıkartan tatilciler bir anda akıntıyla gelen evsel atık kirliliğinin içinde kalınca isyan ediyor. Kime, nasıl şikayet edeceklerini bilmediklerini söyleyen tatilciler çareyi denizden çıkmakta buluyor. Benzer kirlilik en son 23 Eylül sabah saatlerinde Çalış Plajı’nda tekrar yaşandı. (Osman Baykuş)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Mutluluğun fonu antik kentler oldu
Mutluluğun fonu antik kentler oldu
Kaybolan Meslek: Kalaycılık
Kaybolan Meslek: Kalaycılık