Advert

Fethiye'ye 127 Milyon TL'lik yatırım

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Osman Gürün, “Fethiye ilçemize kazandırdığımız Ölüdeniz Arıtma tesisinden sonra 127 Milyon TL’lik içme suyu, arıtma tesisi ve kanalizasyon yatırımına hazırlanıyoruz. Muğlamız hizmetin en iyisini hak ediyor.” dedi.

Fethiye'ye 127 Milyon TL'lik yatırım
Fethiye'ye 127 Milyon TL'lik yatırım Fethiye Haber Ajansı
Bu içerik 65440 kez okundu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Dünya Bankasından alınan kredi, öz kaynakları ile Fethiye İlçesine 127 Milyon TL’lik içme suyu, arıtma tesisi ve kanalizasyon yatırım planı hazırladı. Bu yatırımların en büyüğü 62 Milyon TL yatırım ile Ölüdeniz, Hisarönü ve Ovacık Mahalleleri’ne yapılacak olan kanalizasyon hattı yapımı olacak.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Dünya Bankasından almış olduğu 83 Milyon euro kredi ile önümüzdeki süreçte anal sex büyük alt yapı yatırımlarını hayata geçiriyor. 13 İlçede de büyük alt yapı yatırımlarının startını veren Muğla Büyükşehir Belediyesi bu yatırımların önemli bir kısmını Fethiye İlçesi’nde gerçekleştiriyor.

HİSARÖNÜ VE OVACIK’A KANALİZASYON HATTI YAPILACAK

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Fethiye İlçesindeki en önemli eksiklerden biri olan arıtma tesisi ve kanalizasyon hatları için gerekli projeleri hayata geçiriyor. 4 yıllık planlama, projelendirme ve finansman yaratma çalışmalarının sonucunda Hisarönü-Ovacık Mahallelerinde hazırlanan proje ile bölgeye 101 bin metrelik kanalizasyon hattı yapılacak. Yapılacak olan kanalizasyon hattının atıkları Ölüdeniz’de yapımı tamamlanan arıtma tesisine gönderilerek bölgenin en büyük sıkıntısı çözüme kavuşmuş olacak.

FETHİYE’NİN ARITMASINDA KAPASİTE ARTIRIMI YAPILACAK

Bunun yanı sıra 40 Milyon TL yatırımla Taşyaka, Cumhuriyet, Patlangıç, Günlükbaşı, Kesikkapı, Akarca, Babataşı, Cami, Çatalarık, Karagözler, Menteşeoğlu, Pazaryeri, Yeni ve Foça Mahallelerine hizmet veren arıtma tesisinde de kapasite artışı yapılarak arıtma sorunu giderilecek, mevcut kanalizasyon hatları rehabilite edilerek kanalizasyon olmayan bölgelere yeni kanalizasyon hatları yapılacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Mutluluğun fonu antik kentler oldu
Mutluluğun fonu antik kentler oldu
Kaybolan Meslek: Kalaycılık
Kaybolan Meslek: Kalaycılık