Advert

Afkule Yolunda “Seyreltme” Kıyımı

Doğal güzelliklerini ön plana çıkararak turizm yapmaya çalışan ve turizmi doğasıyla 12 aya yaymaya çalışan Fethiye’de ağaç kesimlerine tepki var. Fuarlarda yeşili temsil eden ormanlarını, maviyi temsil eden denizini fotoğraflayıp marka olmaya çalışan Fethiye’de çevre tahribatı durmak bilmiyor.

Afkule Yolunda “Seyreltme” Kıyımı
Afkule Yolunda “Seyreltme” Kıyımı
Bu içerik 9426 kez okundu.

Kayaköy Af Kule yolunda toplu olarak ağaç kesimi yapıldı. Kayaköy Gemiler yolu üzerinde bulunan Af Kule istikametine giden toprak yolda sağlı ve sollu olarak Çam ağaçları kesildi. Yaklaşık 1.5 kilometrelik toprak yolda seyreltme çalışması yapıldığı söylenildi.

Çevreye duyarlı bazı vatandaşların haber vermesi üzerine bölgeye giden gazeteciler toplu olarak kesilen ağaçları fotoğrafladı. Yaklaşık 1.5 kilometrelik yol boyunca yetişmesi uzun yıllar alan çam ağaçlarının toplu olarak kesildiğini görülmekte. Köylülerle görüşen gazetemiz muhabirine Orman Müdürlüğünün seyreltme çalışması yapıldığı söylenildi.

Ağaçların Kesilmesi Devam Edecek mi?

Sit alanı olan bölgede yetişmesi uzun yıllar süren çam ağaçlarının kesilmesi çevreciler tarafından üzüntü ile karşılandı. Doğası ve doğal güzelliklerini ön plana çıkararak turizm potansiyelini arttırmaya çalışan Fethiye’de; çeşitli sebeplerden dolayı her geçen gün ağaç kesimleri artarak devam ediyor. Fethiye’de durmak bilmeyen ağaç kesimleri ile Fethiye’nin doğası tahribata uğramakta ve yeşili her geçen gün azalmakta. Alternatif turizm etkinliklerinden birisi olan Af Kule manastırı yolu doğa yürüyüşçülerinin en çok tercih ettiği yollar arasında ilk sırayı almakta. Zamanında açılan ve yarıya kadar toprak yol mevcut olan Af kule manastırına toprak yolun bitiminden sonra 1.5 kilometrelik  tarihi bir  patika yol ile ulaşılmakta. Yurt içinden ve yurt dışından her sene binlerce yürüyüşçünün geldiği Af Kule çevresi doğal ormanlık bir alan. Bu ormanlık alan içersinde başta çam ağaçları olmak üzere pinar, keçi boynuzu ve sandal ağaçları  bol miktarda bulunmakta. Koruma altına alarak Tabiat parkı ilan edilmesi gereken bölgede ne yazık ki yüzlerce ağacın kesilmesi ise  son derece düşündürücü bir olay. Bölgede; seyreltme çalışması ile yüzlerce ağacın kesilmesi acaba devam edecek mi?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Mutluluğun fonu antik kentler oldu
Mutluluğun fonu antik kentler oldu
Kaybolan Meslek: Kalaycılık
Kaybolan Meslek: Kalaycılık