Advert

Bu rahatlık nereden geliyor? Sokakları kanalizasyon gibi kullanıyor

Fethiye’de bir hamam, atık sularını mahalle ortasına bırakınca çevrede yaşayanların tepkisini çekti. Vatandaşlar, hamamdan bırakılan su nedeniyle çocuklarının hasta olduğunu, hayvanların ise telef olduğunu ileri sürdü.

Bu rahatlık nereden geliyor? Sokakları kanalizasyon gibi kullanıyor
Bu rahatlık nereden geliyor? Sokakları kanalizasyon gibi kullanıyor Fethiye Haber Ajansı
Bu içerik 3734 kez okundu.

Fethiye’nin Karaçulha Mahallesi Çalıca Mevkiinde bulunan bir hamamın atık sularını geceleyin çevre sakinlerinin bulunduğu sokak içine bırakması tepkiye neden oldu. Hamam atık sularının çevrede büyük kötü bir koku bıraktığı ileri sürülürken kokunun yanı sıra, bu suları içen tavukların telef olduğu, çocukların sular nedeni ile oyun oynayamadıkları ileri sürüldü.

Mahalle sakinlerinden Ömer Olca, sürekli hamamın suyunun kokusunu çektiklerini, mahalle sakinlerinin evden dışarı çıkamadıklarını, pencere ve kapılarını açamadıklarını söyledi. Olca, “Sağlık Grup Başkanlığına, Fethiye Kaymakamlığı ile Fethiye Belediyesine şikayetlerde bulunduk. Görevliler geliyorlar işlem yapıyorlar ama hiç bir şey olmamış gibi atıkları bırakmaya devam ediyorlar. Pisliği  sürekli akıtıyorlar. Çocuklarımız burada top oynarken, topları suyun içerisine kaçıyor ve elleri ile alıp oyuna devam ediyorlar. Bir sağlık tehdidi ile karşı karşıyayız. Bir salgın hastalık meydana gelebilir. Bu suyu içen tavuklarımız, kedi ve köpeklerimiz ölüyor” dedi.

SONUÇ ALAMADIK

Karaçulha Mahalle Muhtarı Mustafa Gizli defalarca bu konuyu yetkililere iletmesine rağmen bir sonuç alamadığını belirtip, “BİMER’e dahi şikayette bulunduk. Fakat bir sonuç elde edemedik” dedi.

Gizli, “Bu hamamın suyunu Karapınar deresine saldığını da yazdım. Mahalleyi sivri sinek sardı. Yetkililere gerekli taleplerde bulunduk. Sabah geldiğimde yine çok kötü bir kokuyla karşılaştık. İnsanlarımızı tehdit eden bir koku var. Bu kokuyla ilgili Zabıta ve İlçe Sağlık Müdürlüğünü aradım. Zabıtanın İşlem yapacağını söylediler. Yetkililerden kesin bir çözüm bulmalarını ve mahalle sakinlerimin kötü kokudan kurtarmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

ŞİKAYETTE BULUNDUK

Mahalle sakinlerinden Osman Olca ise, kalp hastası olduğunu, 3-5 yıldan bu yana hamamın atık sularının kendilerini rahatsız ettiğini, pek çok kuruma şikayette bulunduklarını, ancak sonuç alamadıklarını söyledi.

ÇOCUKLAR ATEŞLİ HASTALIK GEÇİRİYOR

Arife Sarışlı isimli mahalle sakini ise, çocuklarının bu atık suyu içinde oynamalarına engel olamadığını ve çocuklarının sık sık ateşli hastalık geçirdiğini söyledi. Sarışlı, “Evimde balkonun kapısını açamıyorum. Yaz aylarında benim bahçemdeki zeytinlerimin arasına boru döşemişler. Oradan salmışlar. Biz bunu fark ettik. Mahalle olarak uyardık. Ağustos ayından beri bu şikayetimiz devam ediyor. İsteyerek bilerek olan bir şey değil diyorlar. Ama içine saldığını kendimiz gördük. Fotoğraflarını çekip gereken yere bildirdik. Bir sonuç alamadık. En yakın biz olduğumuz için çok etkileniyoruz. Ben çocuğumu her gün kontrol altında tutamıyorum” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Mutluluğun fonu antik kentler oldu
Mutluluğun fonu antik kentler oldu
Kaybolan Meslek: Kalaycılık
Kaybolan Meslek: Kalaycılık