Advert

32 Kişilik Ekip Fethiye Lezzetlerinin Peşinde

Tur operatörü TUI’nin İngiltere’deki tur satış danışmanlarından oluşan 32 kişilik bir ekip, Fethiye Lezzeti Projesi’ni yerinde incelemek amacıyla Keçiler, Arpacık ve Yanıklar köylerini ziyaret etti.

32 Kişilik Ekip Fethiye Lezzetlerinin Peşinde
32 Kişilik Ekip Fethiye Lezzetlerinin Peşinde
Bu içerik 4056 kez okundu.

İngiliz Seyahat Vakfı(The Travel Foundation), İngiliz tur operatörleri Co-operative Travel, Thomas Cook ve TUI Fethiye'nin lezzetlerini araştırmak için başlattıkları projeyi sorunsuz yürütüyor. 2 yıl boyunca bölgede yetiştirilen ürünlerin turizmde kullanılmasının masaya yatırılacağı proje ile ilçenin pazarlamasının deniz, kum, güneş üçgeninden çıkartılarak lezzetleri ile birlikte yetiştirilen tarım ürünlerinin de pazarlamaya dahil edilmesi sağlanacak. Fethiye’deki otelleri daha fazla yerel yaş meyve sebze kullanımına teşvik etmek için 2012 yılı Ekim ayında başlatılan Fethiye Lezzeti projesi 5 köyde 25 çiftçi ile üretim ve eğitim çalışmalarına devam ediyor.

Tur operatörü TUI’nin İngiltere’deki tur satış danışmanlarından oluşan 32 kişilik bir ekip, Fethiye Lezzeti Projesi’ni yerinde incelemek amacıyla Keçiler, Arpacık ve Yanıklar köylerini ziyaret etti. Keçiler’de biber, domates ve patlıcan tarlalarını gezen üretim ile ilgili bilgi alan ekip, projede çalışan çiftçilerin evlerine de konuk oldu. Daha sonra Arpacık Köyü’ne giden TUİ çalışanları yine proje ile birlikte çalışan bir çiftçinin bahçesinde kiraz topladı.

Ekibe liderlik eden Melissa Bellamy, Fethiye’nin bir tatil bölgesi olarak birçok özelliği olduğunu, ekip olarak turistlerin henüz çok fazla ziyaret etmedikleri yerlere giderek Fethiye’nin gizli kalmış güzelliklerini tecrübe ettiklerini söyledi. Sürdürülebilir kitle turizmi açısından Fethiye’nin rakiplerini göre çok büyük avantajları olduğunu kaydeden Bellamy; Fethiye Lezzeti Projesi’nin köylere olan ilgiyi arttırabileceğini ve kitle turizmi ile kırsal turizm arasında köprü vazifesi görebileceğini sözlerine ekledi.

Fethiye'nin sadece deniz, güneş, kum çerçevesinde sunulmaması gerektiğini söyleyen Thomas Cook turizm acentası temsilcisi Joanne Baddeley, eldeki zenginliklerin bir şekilde pazarlanması gerektiğine işaret etti. Fethiye'nin yeni turizm modellerini kaldırabilecek kapasiteye sahip olduğunu sözlerine ekleyen Baddeley, Fethiye Lezzeti Herzaman projesinin bu adımı sağlayacak bir çalışma olduğunu açıkladı. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Mutluluğun fonu antik kentler oldu
Mutluluğun fonu antik kentler oldu
Kaybolan Meslek: Kalaycılık
Kaybolan Meslek: Kalaycılık