Advert

Engelliler için tasarlanan park hizmete açıldı

Fethiye Belediyesi engellilerin spor yapıp, oyun oynayabilmeleri için yaptırdığı Mustafa Bozbaş parkını hizmete açtı.

Engelliler için tasarlanan park hizmete açıldı
Engelliler için tasarlanan park hizmete açıldı
Bu içerik 3973 kez okundu.

 

Fethiye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından toplam 2bin 428 merekare alan üzerine kurulu Mustafa Bozbaş parkı, içerisinde Fethiye Bedensel Engelliler ve Dayanışma Derneği hizmet binası ve genel ile engelliler için tasarlanan lavabo olmak üzere 2 adet kapalı alan bulunduruyor. Mustafa Bozbaş parkının geriye kalan açık alan düzenlemesinde 1 adet tenis kortu, 1 adet basketbol sahası ve 1 adet engellilere özel spor aletlerinin olduğu egzersiz alanı yer alıyor. Diğer bölgeler ise yeşil alan ve banklardan oluşuyor. Parkın yapım süresindeki hikâyesi ise bir o kadar değişik. Engelli Mustafa Bozbaş isminde bir vatandaşın Başkan Saatcı’ya telefon açmasıyla başlayan süreçte, Fethiye’de yaşamını sürdüren engellilerinin rahat bir şekilde nefes alabileceği bir park ortaya çıktı. Engelsiz Park’ın açılış törenine Fethiye Garnizon Komutanı Faruk Akıncı yanı sıra ilçemizdeki engelli derneklerinin üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Parklar yaşam kalitesinin bir göstergesidir”

Açılış programı öncesinde katılımcılara teknik bilgiler veren Fethiye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Durmuş Sazcı, “Yaşam kalitesinin bir göstergesi olan yeşil alanların kentsel ortamdaki önemi her geçen gün artmaktadır. Bu kapsamda bugüne kadar siz Saygıdeğer Fethiyelilere sunmuş olduğumuz park ve yeşil alanlara ilaveten engelli vatandaşlarımızın öncelikli faydalanacağı parkı da bugün hizmete açmış bulunuyoruz. Engelli vatandaşların sosyal yaşamlarına katkı sağlamak amacıyla projelendirilen parkta aileler ile bilgi alışverişinde bulunarak parkımızı tamamladık. Park alanımız 2428m2 olup, kavukçuk zemin üzerine kurulu, spor aletleri, basketbol ve tenis sahası ile birlikte sosyal ve yeşil alanlardan oluşmaktadır” dedi.

Engelli Mustafa Bozbaş ise, başta Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı olmak üzere parkta emek harcayan tüm belediye personeline teşekkür etti.

“Bu parkın bir hikâyesi var”

Kürsüye alkış tufanı eşliğinde gelen Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ise, parkın açılması süreciyle ilgili bilgileri katılımcılar ile paylaştı. Saatcı, “Öncelikle çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Engelli deyince bizim bir tarafımız dayanamıyor. Biz her türlü imkânı engellilerimize seferber etmeye çalışıyoruz. Bu parkın hikayesini anlatmak istiyorum. Tabi bizimde parkla ilgili kafamızda bir şeyler var. Mustafa kardeşim beni aradı, bizim böyle park gibi bir düşüncemiz var. Daha sonra Saygıdeğer eşi geldi yanıma. Çok acil bir iş olması kanaatini getirdim. Bu olayı arkadaşlarımla paylaştım. Bizde çok güzel bir halk tabiri vardır. Sıkıntılar ve sevinçler paylaşınca çoğalır ve azalır. Engelli kardeşlerimizin bir arada olmalarını, sıkıntılarını dertlerini biraz azaltır düşüncesi ile bu işe hız verdik. Bugünde açılışını yapıyor olmaktan çok büyük keyif alıyoruz. Bu parkın yapılmasından Mustafa kardeşimin en az bizim kadar katkısı vardır” dedi.

Konuşmaların ardından parkın açılışı gerçekleşti. Parkı dolduran katılımcılar parkta incelemeler yaparken, engelli vatandaşlar parkta spor aletlerini kullandı. Park içerisinde 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Mutluluğun fonu antik kentler oldu
Mutluluğun fonu antik kentler oldu
Kaybolan Meslek: Kalaycılık
Kaybolan Meslek: Kalaycılık