Advert

Kuzu Göbeği Mantar Festivali Başlıyor

Fethiye’nin Üzümlü Mahallesi’nde Kuzugöbeği mantarını tanıtmak amacıyla 8.si düzenlenen Kuzugöbeği Mantar Festivali bugün başlıyor.

Kuzu Göbeği Mantar Festivali Başlıyor
Kuzu Göbeği Mantar Festivali Başlıyor Fethiye Haber Ajansı
Bu içerik 5274 kez okundu.

Fethiye Belediyesi tarafından 15-17 Nisan tarihleri arasında 8’incisi düzenlenecek Kuzugöbeği Mantar Festivali, Üzümlü Köyü’nde gerçekleştirilecek.

Japonya’ya ihraç edilen kuzugöbeği mantarı ile yöredeki şarapçılık ve dastar dokuma ürünlerini tanıtmak amacıyla gerçekleştirilecek festival, konserler, belediye bandosunun yürüyüşü ve halk oyunları ekibinin gösterilerinin yanı sıra, kompozisyon, afiş ve şiir yarışmalarının ödül töreniyle renklenecek. Geleneksel mantar çorbası ve başka lezzetlerin ikram edileceği etkinlikte, ‘Trüf Mantarları ve Eko Sistem’, ‘Zehirli Mantarlar ve Mantar Zehirlenmeleri’ konularında da söyleşiler yapılıp, kuzugöbeği ve mantarların tıbbi önemi, dastar dokumacılığının kullanım alanları gibi konularda konuşmalar düzenlenecek. Gün boyu sürecek etkinliklerde, Üzümlü Belediye Müzesi ziyaretleri, çocuklar için sihirbaz gösterileri, yüz boyama ve oyunların yanı sıra resim, çini sergileri ve ebru atölyesi gerçekleşecek. Festivalin ikinci günü ise Cadianda Dağı’nda mantar toplamaya çıkılacak.

TURİZM HAFTASI  “KUZU GÖBEĞİ MANTAR FESTİVALİ”  İLE BAŞLIYOR

15 ve 22 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek olan 40. Turizm Haftası da Yeşil Üzümlü Kuzugöbeği Mantar festivali ile bugün başlıyor. Saat 15.00’de başlayacak olan açılış programına yoğun katılım olması bekleniyor.

Turizm haftası ile ilgili basın mensuplarına açıklamada bulunan Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, “15 Nisan’da Turizm haftası etkinlikleri başlıyor. Turizm haftası etkinlikleri ile sezona hazırız mesajı verilmiş olacak. Turizm haftası etkinliklerini sektörlerden gelen talepleri programa alarak gerçekleştirmekteyiz. Fethiye Belediyesinin hazırlamış olduğu Kuzu Göbeği Mantar Festivali turizm haftasının açılış etkinliği olarak belirlendi. Turizm haftası açılışını Yeşil Üzümlü’de kuzugöbeği festivali ile bu gün başlatmış olacağız. Kuzu Göbeği Mantarı Fethiye’nin değerlerinden birisi olmaktadır. Tüm Fethiye halkını festivalin açılışına bekliyoruz. Hayırlısı olsun” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Mutluluğun fonu antik kentler oldu
Mutluluğun fonu antik kentler oldu
Kaybolan Meslek: Kalaycılık
Kaybolan Meslek: Kalaycılık