Advert

Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

Fethiye Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli başkanlığında yapıldı. 5 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda kararlar oybirliği ile alındı.

Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı
Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı Fethiye Haber Ajansı
Bu içerik 715 kez okundu.

Meclis, 2023 Yılı Mayıs Ayı Meclis Toplantısının Karar Özetinin okunmasıyla başladı. Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli'nin Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını değerlendiği meclisin ilk maddesini Mali ve Temizlik İşler Müdürülüğü bütçelerine ek ödenek aktarılması oluşturdu. İlgili Maddede, Mali Hizmetler Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün 2023 Yılı Gider Bütçesi ve Performans Programı ile belirlemiş olduğu ve icra edeceği faaliyetlerine ait mal ve hizmet alımlarında maliyetlerin sürekli olarak değişime uğraması sonucu meydana gelen fiyat artışları belirlenen bütçe giderleri içerisinde yetersizliğe yol açmış ve bu yetersizliği giderebilmek amacıyla bir önceki yıl bütçe çalışmalarında kullanmayı öngördüğü ancak yıl içerisinde kullanılmayacağı anlaşılan gider kodlarının yetersiz kalan gider kodlarına aktarma yapılması yoluyla ödenek yetersizliğinin giderilmesi amacıyla ödenek aktarmasının 5393 Sayılı Belediye Kanununun 18.maddesi (b) bendine göre yapılması hususuna ilişkin madde Plan Bütçe Komisyonu’na gönderildi. Plan Bütçe Komisyonu’nun raporu oy birliği ile geçti.

ENGELLİLER MECLİSİ FETHİYE İÇİN RAPOR HAZIRLADI

Meclis görüşmelerindeki bir diğer madde de ise Engelli Meclisi tarafından hazırlanarak Engellilerin yerelde yaşadıkları Mekana Erişim, Hizmete Erişim, Sosyal Dışlanma ve diğer sorunları, çözüm önerilerini ve taleplerini içeren rapor gündeme geldi. Hazırlanan raporun görüşülüp hayata geçirilmesi için ilgili maddenin ilgili komisyonlarca görüşülmesi karara bağlandı. 

MARTI KAFE EDEBİYAT EVİ OLUYOR

Meclisin son gündem maddesinde ise; Kültür İşleri Müdürlüğü’nün, Belediye Meclisinin 01/09/2021 tarih ve 85 nolu kararı ile kabul edilmiş olan ve imzalanmış Protokole istinaden Muğla İli, Fethiye İlçesi, Cumhuriyet Mahallesi, Kordon Yolu Caddesi, Dış Kapı No:33 adresinde bulunan mülkün “Edebiyat Evi ve Kültür Sanat Merkezi” olarak kullanılmasına ilişkin madde oy birliği ile kabul edildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Mutluluğun fonu antik kentler oldu
Mutluluğun fonu antik kentler oldu
Kaybolan Meslek: Kalaycılık
Kaybolan Meslek: Kalaycılık