Advert

Dalaman cayır cayır yanıyor

Dalaman, 15:10 sularında çıkan, hala kontrol altına alınamayan, 2 mahallenin tedbir için boşaltıldığı ve 250 hektarlık alanda etkili olan orman yangını ateşini yaşıyor.

Dalaman cayır cayır yanıyor
Dalaman cayır cayır yanıyor Fethiye Haber Ajansı
Bu içerik 7067 kez okundu.
Haberin videosu için tıklayın!

Dalaman dün Hakkari’de şehit olan, bugün gözyaşları ve dualarla toprağa verilen Hava Savunma Üsteğmen Emre Kargın’ın acısını yaşarken, saat 15:10 sularında çıkan, hala kontrol altına alınamayan, 2 mahallenin tedbir için boşaltıldığı ve 250 hektarlık alanda etkili olan orman yangını ateşini yaşıyor.

Yangında zaman zaman alevler yükselmeye devam ederken, bazı bölgelerde ilerlemesi engellendi. Gündüz saatlerinde yükselen dumanlar güneşi kapatırken, hava kararınca alevler kilometrelerce uzaktan görünüyor. Yangının külleri de kilometrelerce uzağa taşınıyor. 

Başta Muğla Valisi Esengül Civelek olmak üzere yangın bölgesinde söndürme çalışmalarını yakından takip ederken, Tarım ve Orman Bakanlığı açıklama yaptı. Açıklama şöyle; “Muğla ili Dalaman ilçesi yakınlarında bugün saat 15.10’da orman yangını meydana gelmiştir. İlk andan itibaren ivedilikle harekete geçen Muğla Orman Bölge Müdürlüğü koordinesindeki orman yangınları ile mücadele ekipleri, Dalaman ilçesi Karaağaç mevkii kızılçam koru ormanlarının bulunduğu alandaki yangına 13 dakika gibi kısa bir sürede ilk müdahaleyi gerçekleştirmiştir.

Saat 15: 23’te başlayan söndürme çalışmaları devam etmekte olup; yangın çıkış saati itibari ile sıcaklık 37 C, nem oranı yüzde 18 ve rüzgarın batıdan 40 km’nin üzerinde esmesi gibi olumsuz şartlar nedeniyle yangın kısa sürede büyüme eğilimi göstermiştir. Yangına 2 yönetim helikopteri, 13 su atar helikopter, 74 arazöz, 6 dozer sevk edilmiş olup; 350 personelin yangını kontrol altına alma çalışmaları sürmektedir.” 

Sabotaj ihtimali

Şehit cenazesi töreninin ardından çıkan ve hala devam eden yangının çıkış nedeni araştırılıyor. Bazı vatandaşlar yangında sabotaj ihtimali üzerinde duruyor. Yetkililerden yangının çıkış nedeniyle ilgili ise henüz bir açıklama yapılmadı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Mutluluğun fonu antik kentler oldu
Mutluluğun fonu antik kentler oldu
Kaybolan Meslek: Kalaycılık
Kaybolan Meslek: Kalaycılık