Advert

Kayabaş, 617 oyala kaybetti

Mazbatasını alan Ak Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, “Vaktimizin çoğunu Muğla’da geçireceğiz” derken, Mehmet Yavuz Demir, “Bizim sorumluluğumuz daha yeni başladı. Bundan sonra Muğla’da küskün olanları bir araya getireceğiz” dedi.

Kayabaş, 617 oyala kaybetti
Kayabaş, 617 oyala kaybetti Fethiye Haber Ajansı
Bu içerik 1951 kez okundu.

617 oyla üçüncü milletvekilini CHP’ye kaptıran Ak Parti’de iki milletvekili mazbatalarını aldı. Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, mazbata töreni öncesi basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu.  Başkan Mete, Ak Parti’nin 3’üncü milletvekilini 617 oy ile kaybettiğini açıkladı.

 

Ak Parti Muğla Milletvekilleri Mehmet Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan mazbatalarını aldı. Ak Parti 3’üncü sıra milletvekili adayı Muhittin Kayabaş ise 617 oyla seçimi kaybetti. Mazbata töreninde konuşan İl Başkanı Kadem Mete, Ak Parti’nin mevcudu koruduğunu belirterek eleştirilere cevap verdi.

 

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, geçersiz oyların fazla olmasından dolayı 13 ilçe seçim kuruluna başvuruda bulunduklarını belirterek, “7 İlçede yapılan sayım sonucu 67 adet oy hanemize yazıldı.” dedi.

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, AK Parti Muğla 27. Dönem Milletvekilleri Mehmet Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Partisinin İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıda konuşan Mete, geçersiz oyların fazla olmasından dolayı 13 ilçe seçim kuruluna başvuruda bulunduklarını söyleyerek, “Geçersiz oyların bir önceki seçimlere göre fazla olmasından dolayı 13 ilçe seçim kuruluna başvuruda bulunduk. 7 ilçemizde olumlu karşılandı. 6 ilçemizde ise başvurularımız maalesef reddedildi. Sayım yapılan ilçelerde AK Parti’ye yazılması gereken oylar olduğunu gördük ve bu oylar hanemize işlendi. Ardından reddedilen ilçe seçim kurullarına tekrar talepte bulunduk. CHP’nin sayım yapılması talebi onaylandı. YSK Pazartesi günü karar verdi ve sayım sonucu 67 adet oy hanemize yazıldı. Bu şekilde 3’üncü milletvekilini 684 farkla kaybederken 67 oyu düşünce bu rakam 617’ye düştü” diye konuştu.

Mete, 7 Haziran, 1 Kasım ve 24 Haziran seçimlerini değerlendirerek “Türkiye genelinde AK Parti oylarına baktığımızda Muğla’da oy kaybı yaşamadık. Cumhur ittifakı olarak seçime girdik. Muğla’da MHP oyları biraz düştü. CHP ise Muğla’da sayı ve oran olarak büyük düşüş kaydetti. Biz mevcudu koruduk 3’üncü milletvekilini kıl payı kaçırdık” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Mutluluğun fonu antik kentler oldu
Mutluluğun fonu antik kentler oldu
Kaybolan Meslek: Kalaycılık
Kaybolan Meslek: Kalaycılık