Advert

Hava Oyunları turizm sezonunu uzattı

Bu yıl muhteşem gösterilerin yer aldığı, yerli ve yabancı binlerce kişinin ilgiyle izlediği Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali’nin değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda gelecek yıl yapılacak festivalin tarihi de belirlendi.

Hava Oyunları turizm sezonunu uzattı
Hava Oyunları turizm sezonunu uzattı Fethiye Haber Ajansı
Bu içerik 2244 kez okundu.

17-22 Ekim 2017 tarihleri arasında yapılan Fethiye-Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali’nin bu yıl amacına ulaştığı bildirildi. Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Mete Atay’ın sorumluluğunda yapılan hava oyunları festivalinin değerlendirme toplantısı Ölüdeniz Mahallesi’ndeki belediye binasında gerçekleştirildi.

Toplantıda, 17-22 Ekim 2017’de yapılan Ölüdeniz Hava Oyunlarının yurtiçi ve yurtdışındaki yazılı ve görsel basında çıkan görüntüleri izlendi. Belediye Başkan Yardımcısı Mete Atay, hem hava oyunlarının hem de sezon başlangıcında yapılan bahar buluşmasının Ölüdeniz turizmine katkılarını anlattı. Atay; ”Bu organizasyona siz paydaşlarımızın katkıları oldukça fazla oldu. Türkiye ve dünyaya hep birlikte güzel bir organizasyon sunduk. Bu organizasyonu en iyi şekilde duyuran basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıl yapılacak hava oyunlarına ödül koyma yönünde görüşler var. Belediye ekiplerimiz gelen misafirlerimize en iyi şekilde hizmet verdiler” ifadelerini kullandı.

Organizasyon sorumlusu Kadri Tuğlu; hava oyunlarının 6 güne çıkarılmasının konaklamalar konusunda faydalı olduğunu, Ölüdeniz’e 3 bine yakın turistin geldiğini, gelen paraşüt tutkunlarının sosyal medyadaki paylaşımlarının Ölüdeniz ve Babadağ’ın tanıtımına katkı sağladığını, bu organizasyonda ekip çalışması ile çok güzel bir çalışma yapıldığını kaydetti.

Tuğlu; ”Irak, Amerika ve pek çok ülkeden gelemeyen paraşüt tutkunları var. Hava oyunlarının tamamlanmasıyla yukarıdaki pistler kapandı. Buradaki çalışmaların 3 boyutlu resimleri paylaşılırsa önümüzdeki yıl yapılacak hava oyunları için talebi yine arttırabiliriz” dedi.

FETAV Müdürü Dilek Dinçer de organizasyona dünyada çok tanınmış değişik pilotları da davet etmeyi önererek; ”Belediyenin yükünü azaltmalıyız. Çok büyük sponsorlar bulmalıyız. Dünya basınından davetliler getirmeliyiz. Ayrıca paraşütlerin iniş yerleri arttırılmalıdır. Hava oyunlarına heyecan katacak yarışmalar eklemeliyiz. Havacılık fuarı da oluşturulursa sektörü de Ölüdeniz’e taşımış oluruz” dedi.

Çalış-Der Başkanı Mete Ay; organizasyona büyük katkı sağlayan Fethiye Belediyesi’ne teşekkür ederek; Fethiye Merkezi’nde ve Çalış Plajı’ndaki gösterilerin de çok yararlı geçtiğini, hava oyunlarının sadece Ölüdeniz’de kalmadığını, tüm Fethiye’nin sahiplenmesi adına yaygınlaştırılmasının faydalı olduğunu söyledi. Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mümtaz Kökten; organizasyon boyunca havanın güzel olmasının ilgiyi arttırdığını, ülkemizdeki olumsuzlukların üzerine inanılmaz şekilde sünger çektiğini, tüm dünyadan paraşüt tutkunlarının buluşturulmasında etkili olduğunu kaydetti. FETOB Başkanı Bülent Uysal; yararlı geçen hava oyunları için konaklama desteği vermeyi sürdüreceklerini kaydetti. Fethiye Esnaf Odası Başkanı Mehmet Soydemir de hava oyunlarının çok güzel geçtiğini, Fethiye ve Ölüdeniz esnaflarının bu tür etkinliklerden kazançlı çıktığını destek olmaya devam edeceklerini kaydetti. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Harun Reşit Yiğit; başarılı bir organizasyon gerçekleştirildiğini, Fethiye Belediyesi’nin ve paydaşların gerekli katkıları yaparak büyük bir tanıtım sağladığını kaydetti.

Deniz Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Mehmet Eskici; hava oyunları ve diğer etkinliklerin tarihlerinin önceden ilan edilmesi ve fuarlarda dağıtılan afişlerde yer almasını isterken; FTSO Başkan Yardımcısı Günay Özütok da hava oyunlarının ergenlik dönemini yaşadığını, tanıtım için bir bütçe oluşturulması konusunda daha fazla çalışma yapılmasını işaret etti. Turizm Danışma Bürosu Müdürü Güler Uymaz da yurtdışından daha fazla basın mensubu davet edilmesini önerip;2015 Hava Oyunlarında yaklaşık 5 bin, 2016’da 3 bin 500 uçuş gerçekleştirilirken; 2017 Hava Oyunlarında 10 binin üzerinde uçuş gerçekleştirildi. Bu da bize gösteriyor ki;bu yıl çok daha fazla bir ilgi vardır” dedi. Turizmci Mehmet Biçer de hava oyunlarının çok güzel geçtiğini anlatıp; ”Magazinsel bir olay olan bu hava oyunları sosyal medyada ne kadar çok paylaşılırsa o kadar çok tanıtım olmaktadır. Bizim desteklerimiz devam edecektir” ifadelerini kullandı. Ardından 19. Fethiye Ölüdeniz Hava Oyunları festivalinin 16-21 Ekim 2018 tarihleri arasında yani Ekim ayının 3. haftasında yapılması karara bağlandı. Yine 2018 Ölüdeniz Bahar buluşmasının da 4-6 Mayıs 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı. Bu arada Ölüdeniz’e uçmak için gelen her bir paraşüt tutkununun 6 günde en az23 uçuş gerçekleştirdiği de öğrenildi.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı toplantı ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede; ”19. hava oyunlarını 16-21 Ekim 2018 tarihleri arasında, Ölüdeniz Bahar buluşmasını da 4-6 Mayıs 2018 tarihleri arasında gerçekleştireceğiz. 18’ncisini yaptığımız organizasyona destek olan tüm sivil toplum kuruluşları ile destek veren herkese teşekkür ediyorum. Tüm etkinliklerin Fethiye’nin ve bölgemizin tanıtılmasında büyük bir önemi var. Birlik, beraberlik içinde daha güzel organizasyonlara imza atacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Toplantıya Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın yanı sıra Başkan Yardımcısı Mete Atay, FTSO Başkanı Akif Arıcan, FTSO Başkan Yardımcısı Günay Özütok, Esnaf Odası Başkanı Mehmet Soydemir, FETOB Başkanı Bülent Uysal, TÜRSAB Batı Akdeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Süleyman Kaya, Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mümtaz Kökten, Çalış-Der Başkanı Mete Ay, Deniz Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Mehmet Eskici, FETAV Müdürü Dilek Dinçer, Turizm Danışma Ofisi Müdürü Güler Uymaz, Hava Oyunları organizasyon yetkililerinden Kadri Tuğlu, Liberty Hotel Genel Müdürü Mehmet Biçer ile diğer yetkililer katıldı. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Mutluluğun fonu antik kentler oldu
Mutluluğun fonu antik kentler oldu
Kaybolan Meslek: Kalaycılık
Kaybolan Meslek: Kalaycılık