Advert

Turizm Haftası Fethiye’de coşkuyla Kutlanacak

Dünyanın gözde turizm merkezleri arasında yer alan Fethiye, 2017 turizm sezonu ve Turizm Haftası kutlamaları için hazırlıklarını tamamladı.

Turizm Haftası Fethiye’de coşkuyla Kutlanacak
Turizm Haftası Fethiye’de coşkuyla Kutlanacak Fethiye Haber Ajansı
Bu içerik 2082 kez okundu.

15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan Turizm Haftası dolayısıyla Fethiye Kaymakamlığı ve Turizm Danışma Bürosu bir dizi etkinlik gerçekleştirecek. 16 Nisan’da yapılacak olan referandum dolayısıyla kutlamalar 18 Nisan Salı günü başlayacak. Fethiye Kültür Merkezi kursiyerlerinin hazırladıkları halı, kilim ve çini sergisi 17 Nisan Salı günü saat 11.00’da kültür merkezi sergi salonunda açılacak ve hafta boyunca ziyaretçilere açık kalacak. 19 Nisan Çarşamba günü Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi ve TURMEPA iş birliğinde deniz dibi temizlik kampanyası yapılacak ve Fethiye’nin koyları temizlenecek. 21 Eylül Cuma günü saat 15.00’da sezona merhaba kokteyli yapılacak. 22 Nisan Cumartesi de Kayaköy’den Ölüdeniz’e Likya Yolu yürüyüşü yapılacak. Yürüyüşün ardından aynı gün Ölüdeniz’de etkinlikler düzenlenip turizm haftası sona erecek.

15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan Turizm Haftası dolayısıyla hazırlıkların tamamlandığını belirten Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, turizmin 4 mevsim yapılması gereken bir faaliyet olduğunun altını çizdi.

Kaymakam Çalık, “Bölgemizde turizm denilince deniz, kum, güneş turizmi akla geliyor. Fethiye’nin turizmdeki yeri ayrı. Deniz, kumdan öte bir doğa harikası olan bir bölge. 25 çeşit turizm amaçlı sportif faaliyetler var. Çok zengin turizm donelerimiz var. Bunun kullanılması halinde 4 mevsim yapılabilir. Kapalı spor salonunun yapılmasıyla birlikte kış sezonunda ilçemize 15 bin sporcu geldi. Böylece kış sezonunda bu hareketin olacağına dair bir örnektir.  Spor, sağlık, kongre, sağlık, kültür gibi yaz kış yapılabilecek turizm faaliyetlerine yönelik uzun vadeli çalışma yapılması gerekiyor. İlçemizdeki turizm etkinliklerini birinci sınıf A kalitede hizmetlere yönlendirip, çok kalabalık olmayan ama daha iyi kazanç sağlayan bir yapıya dönüştürmemiz gerekiyor çünkü Fethiye’de bulunan değerler Dünya’da başka hiçbir yerde yok” diye konuştu.

Haber Hülya Kulalı

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Mutluluğun fonu antik kentler oldu
Mutluluğun fonu antik kentler oldu
Kaybolan Meslek: Kalaycılık
Kaybolan Meslek: Kalaycılık