Fethiye’yi şahlandıracak ciddi projelerimiz var

Fethiye’yi şahlandıracak ciddi projelerimiz var

2019 seçimlerinde Muğla Büyükşehir ve Fethiye Belediyesini kazanacaklarını ve çok ciddi projeleri hayata geçireceklerini söyleyen Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Kadir Sarıhan, Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Fethiye Belediyesi arasında yaşanan irtibatsızlıktan Fethiye’nin kaybettiğini söyledi.

POLİTİKA - 2018-02-08 17:07:13 Bu içerik 3902 kez okundu.

Başkan Sarıhan, “Burada maalesef Muğla Büyükşehir ve Fethiye Belediyesi arasındaki irtibatsızlık, aradaki çekişmeler ve bazı anlaşmazlıklar bizim hak etmediğimiz şekilde sorunlarla karşılaşmamıza neden olmakta. İnşallah hem Fethiye hem Muğla aynı yere yumruk vurduğu zaman 2019 seçimlerinden sonra daha güzel çalışmalar olacağını; Denizli, Antalya, Konya gibi iktidardan yatırım alan şehirlerimize benzer şekilde Fethiye’nin de hızlı bir şekilde kalkınacağından şüphem yok” dedi.

Körfez temizliği ve kurvaziyer limanın çok büyük projeler olduğunu ve hemen oldu-bittiyle yapılamayacağının altını çizen Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Kadir Sarıhan,  bu projelerin alt yapı çalışması, maddi kaynak aktarımı, hangi usul ve şekillerle yapılacağı konusunda çalışmaların devam ettiğini söyledi.

AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Kadir Sarıhan, Fethiye’nin bekleyen projeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. “Merkezi hükümetin yapabileceği birçok şeyi yaptık.” diyen Başkan Sarıhan, “Fethiye’de geçmişte alt yapının tamamlanması için yerel belediyeler çalışmakta ama biz merkezi hükümet olarak bugüne kadar KÖYDES ve BELDES projeleriyle bütün köylerimizdeki ve beldelerimizdeki su ihtiyaçlarını ve oradaki sosyal tesislerin yapılması için geçmişte ciddi rakamlar harcadık” dedi.

 

Fethiye merkezden çok yatırım aldı

“Merkezi hükümet olarak Fethiye’de yapılması gereken yatırımları özellikle kamu binalarının değiştirilmesiyle başladık” diyen Başkan Sarıhan,  Fethiye’nin turizmde önemli bir paya sahip olduğunu vurgulayarak, “Antik tiyatronun restorasyonuyla, şehir merkezinde eskiyen ve kapasitesi yetmeyen okullarımızın ve bazı bölümlerinin artırarak değiştirilmesi konusunda yatırımlarımız oldu. Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü binamız yenilendi. Tapu kadastro, diş hastanesi, gençlik merkezi, kapalı spor salonu, sentetik çim saha vs gibi Fethiye’nin yerel iktidarın yapabileceğinin dışında merkezi hükümetin yapabileceği birçok şeyi yaptık. Devlet Su İşlerimize ve Bakanlığımıza bağlı kanalın kenarındaki can ve mal güvenliğini sağlayacak olan korkulukların yerel yönetim tarafından bakımı yapılabilirdi. Ama Bakanlığımız son yapılan yatırımla yaklaşık 5 kilometrelik bir kanal kenarındaki koruma alanı korkuluklarını 13 milyon gibi ciddi bir rakamla yaptı” ifadelerini kullandı.

 

Fethiye’yi şahlandıracak projelerimiz var

Sarıhan; “Önümüzde yapılması gereken, Fethiye’yi şahlandıracak ekonomik, ticari açıdan yatırımlarımız var. Ama bunların çok kısa sürede yapılması mümkün değil. Önemli olan iyi niyettir. Biz bu iyi niyetimizi gösteriyoruz. Bakanlarımız her geldiğinde ya da biz Ankara’ya her gittiğimizde Fethiye’de körfezin temizlenmesi ile ilgili taleplerimizi ilettik. Bilgileri var ve dikkatleri çekildi. Planlama içerisinde de var. Sadece bu işin hangi şartlarda yapılacağı, hangi tekniklerle yapılacağı ve kimin üstleneceği konusunda bir planlama söz konusu. Kurvaziyer tesisinin yapılması konusunda taleplerimiz var. Yanı başımızda Rodos Adasında haftada 4 gün 15-20 bin kişi gelip gitmekte. Kuşadası’nda da yine aynı şey söz konusu. Kurvaziyer turizmi ciddi manada ilçeye, ülkeye katkıda bulunmakta. Biz Fethiye olarak bunun bilincindeyiz ve takipçisiyiz. Yine aynı şekilde bunun kimin üstleneceği ve hangi metotlarda nerede ve nasıl yapılacağı konusunda çalışmalar yapılmakta. Biz önümüzdeki 5-10 yıllık zaman diliminde Fethiye’ye bu yatırımların olması için çalışacağız. Çünkü bazı şeyler küçük yatırımlar gibi çok kısa sürede hemen karar alınıp yapılamıyor. Bunların alt yapı çalışması, maddi kaynak aktarımı, hangi usul ve şekillerle yapılacağı konusunda çalışmalar devam ediyor” diye konuştu.

 

Fethiye turizmi için teleferik projesi çok önemli

Fethiye turizmine en büyük ve en güzel yatırımlardan bir tanesinin Teleferik projesi olduğuna dikkati çeken Sarıhan şunları söyledi: “Babadağ Teleferik Projesini Ticaret Odası üstlendi. Fakat buradaki engellerin, sorunların aşılması, imzaların atılması milletvekillerimizin ve il başkanımızın teşkilat olarak bizlerin de çok büyük katkısı oldu. İnşallah proje tamamlanmak üzere. Çalışmalar devam ediyor. Dünyada yamaç paraşütünü en iyi sergileyen alt yapısıyla ve ünlülüğü ile Venezüella var. Ben tahmin ediyorum ki; Venezüella’dan sonra en büyük, en güzel hak ettiği yeri alan ikinci derece belki birinci de olabiliriz Babadağ Yamaç Paraşütü pistinin güzelleştirilmesi ve teleferik projesi yer almakta. Fethiye son 10 yıldaki Fethiye değil. Büyümekte ve gelişmekte. Şehir bize dar gelmekte. Özellikle trafik sorunumuz başlı başına ciddi bir sıkıntı. Bunların yapılabilmesi için yerel idarenin de planlamalar yaparak yürürlüğe koyması lazım. Burada maalesef Büyükşehir ve Fethiye Belediyesi arasındaki irtibatsızlık, aradaki çekişmeler ve bazı anlaşmazlıklar bizim hak etmediğimiz şekilde sorunlarla karşılaşmamıza neden olmakta. İnşallah hem Fethiye hem Muğla aynı yere yumruk vurduğu zaman 2019 seçimlerinden sonra daha güzel çalışmalar olacağını; Denizli, Antalya, Konya gibi iktidardan yatırım alan şehirlerimize benzer şekilde Fethiye’nin de hızlı bir şekilde kalkınacağından şüphem yok” dedi.

http://www.mersinpergole.com/
DİĞER HABERLER