Reklamı Geç
Advert
Advert

14 ülkeden 600 çocuk Fethiye’ye geliyor

Uluslararası Çocuk Festivali kapsamında 14 ülkeden 600 çocuk Muğla’nın Fethiye ilçesine geliyor.

14 ülkeden 600 çocuk Fethiye’ye geliyor
14 ülkeden 600 çocuk Fethiye’ye geliyor
Bu içerik 2466 kez okundu.

Bu yıl 4’ncüsü yapılacak olan Uluslararası Fethiye Çocuk Festivali 20 Nisan’da başlıyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında yapılan festivale katılmak için 14 ayrı ülkeden çocuklar Fethiye’ye geliyor.

1 hafta boyunca kentte çeşitli etkinliklere katılacak olan çocuklar Uluslararası Golden Sun Dans Yarışması’nda ülkelerini temsil edecek.

Uluslararası Fethiye Çocuk Festivali’ne Azerbaycan, Endonezya, Hindistan, İngiltere, İspanya, Kazakistan, Kenya, Sierra Leone, Litvanya, Makedonya, Moldovya, Rusya, Ukrayna ve Türkiye’den 600 çocuk katılacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Gazi İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Uzunoğlu, festivalle dünyaya önemli mesajlar verileceğini aktardı. Uzunoğlu, 20 Nisan’da karşılama töreni ile başlayacak festival kapsamında 24 Nisan’da Salı Pazarı8 meydanında Uluslararası Golden Sun dans yarışması gerçekleştirileceğini söyledi.

Festivale katılacak ülkeler arasında yer alan Azerbaycan, Kazakistan, Litvanya ve Moldovya’dan gelen çocukların Fethiye’deki ailelerin yanına yerleştirileceğini de söylerken, Fethiye’deki kurumların festivale olan ilgisizliğinden yakındı. Uzunoğlu, "Festival için sadece Muğla Valiliği’nden 20 bin TL destek alındı. Çocukların konaklamasını sponsorlar tarafından karşılamaya çalışıyoruz. Ama diğer masrafları için maddi sıkıntı çekiyoruz. Bu yüzden geçen yıl 25 olan katılımcı ülke sayısını 14’e düşürmek zorunda kaldık." dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Mutluluğun fonu antik kentler oldu
Mutluluğun fonu antik kentler oldu
Kaybolan Meslek: Kalaycılık
Kaybolan Meslek: Kalaycılık