Reklamı Geç
Advert
Advert

Tiyatroyu Köy Çocuklarına Götürüyorlar

Mozaik Gençlik Grubu, ‘Umudun Coğrafyasında Kültürlerin Dansı’ isimli AB projesi kapsamında köy çocuklarını tiyatro ile buluşturuyor. Grup, bu bağlamda ilk gösterisini Fethiye Kültür Merkezi’nde sahnelenen ‘Benim Güzel Pabuçlarım’ isimli oyunla yaptı.

Tiyatroyu Köy Çocuklarına Götürüyorlar
Tiyatroyu Köy Çocuklarına Götürüyorlar
Bu içerik 2974 kez okundu.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde yaşayan gençler tarafından oluşturulan Mozaik Gençlik Grubu'nun hazırladığı Avrupa Birliği (AB) projesi başladı. "Umudun Coğrafyasında Kültürlerin Dansı/Dance of the Cultures in the Geography of Hope" isimli proje 8 ay boyunca devam edecek. Türkiye, Slovakya ve İspanya'dan 37 gencin yer aldığı proje ile köylerdeki çocuklar tiyatro ile buluşturulacak. Proje kapsamında ilk çalışmasını Fethiye Kültür Merkezi’nde yapan grup, Benim Güzel Pabuçlarım adlı oyunu sahneye koydu. İki perdelik çocuk oyunu olan Benim Güzel Pabuçlarım, önümüzdeki haftadan itibaren Fethiye’nin bütün köylerinde sahne alacak.

Amaçlarının tiyatroyu insanlara çocuk yaşta tanıtıp sevdirmek olduğunu anlatan Mozaik Gençlik Grubu Başkanı Mehmet Selim Günday, bunu sağlamak için çocuklarına ayağına gitmeye karar verdiklerini söyledi. Günümüzde ailelerin tiyatronun önemini yeterince fark edemediğini kaydeden Günday, “Bu nedenledir ki çocukların gelişiminde karşılaşılan olumsuzluklar gün geçtikçe artmaktadır. Oyun her yaşta insan için önemlidir. Ancak çocuk için vazgeçilmez bir olgudur. Bu gerçekten hareketle, çocuğun oyun yoluyla eğitimini sağlamak en kestirme yoldur. Bizler de tiyatroyu sahne faaliyetinin dışında, çocuğun eğitiminin her safhasında kullanılacak bir öğe olarak görüyor ve onların gelmesini beklemeden çocuklarımızın ayağına tiyatroyu götürüyoruz.” açıklamasında bulundu.  

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Mutluluğun fonu antik kentler oldu
Mutluluğun fonu antik kentler oldu
Kaybolan Meslek: Kalaycılık
Kaybolan Meslek: Kalaycılık