Advert

Ali Şen İlk Kez Hakim Karşısında

14 Temmuz günü bir tavukçu firmasında 3 kişinin hayatını kaybettiği ve 2 kişinin yaralandığı cinayetin duruşması Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Ali  Şen  İlk  Kez  Hakim  Karşısında
Ali  Şen  İlk  Kez  Hakim  Karşısında
Bu içerik 9658 kez okundu.
Cinayet zanlısı Ali Şen, Ramazan Başyaran, Hilmi Başyaran ve İsmail Manav’ı nasıl öldürdüğünü anlatırken, cinayeti kendisine küfür ettikleri için işlediğini söyledi.
Fethiye Adliyesi’nde görülen davada, olaydan yaralı olarak kurtulan Bayram Büyükbapuşçu ve balkondan atlayarak canını kurtaran Bekir Yalçın’ın yanı sıra Muğla Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan katil zanlısı Ali Şen hazır bulundu. Yaklaşık 50 kişilik bir grup mahkemeyi izlemek için Fethiye Adliyesi önünde toplanırken, mahkeme başkanı duruşma salonuna sadece 6 dinleyici ve 6 müştekiyi aldı. Cinayetin katil zanlısı Ali Şen tavukçuda yaşananları ve 3 kişiyi nasıl öldürdüğünü soğukkanlılıkla anlattı. Bayram Büyükpabuşçu ile bir işyeri açtıklarını fakat Bayram Büyükpabuşçu’nun hiçbir vaadini yerine getirmediğini belirten Ali Şen “Ortaklığımı olaydan 2 gün önce Adnan Bakırcı’ya borcum nedeniyle İsmail Manav’a devrettim. Bunun karşılığında Adnan Bakırcı’ya olan 85 Bin TL borcum silinecekti. Daha sonra Adnan Bakırcı ile Bayram Büyükbapuşçu aralarında anlaşmışlar. Adnan Bakırcı ve Bekir Yalçın adlı şahıs Beni tehdit ettiler. Ramazan Başyaran ve Hilmi Başyaran’dan et almıştım. Kendileriyle bir husumetim yoktur.” dedi.
 
 
“BANA KÜFÜR ETTİLER”
Olayda kullandığı silahın ruhsatsız olduğunu ve ara ara taşıdığını belirten Ali Şen, cinayet günü Muğla’da bulunan Bekir Yalçın’ın kendisini telefonla aradığını ifade etti. Yalçın’ın kendisinden alacaklarını istediğini kendisinin de şirketi devrettiğini, ama elinde ne varsa kendisine vereceğini belirttiğini anlatan Şen, şöyle konuştu: “Bekir Yalçın Fethiye’ye geldi. Onunla görüştük. İşyerine gittik. Bayram Büyükbapuşçu ve İsmail Manav’da oradaydı. Bekir Yalçın (şerefsiz dükkanı devrediyormuş) dedi ve boğazıma sarıldı. O arada Hilmi Başyaran’da dükkanda 3 bin 700 TL olan borcunu almak için bekliyordu. Kendisine (sen bugün git işler karışık yarın görüşelim) dedim. Fakat babası Ramazan Başyaran bana yumruk atarak parasını istemeye başladı. Bu sırada İsmail Manav bana küfür etti. Silahımı çıkardım. Vuracağımı düşünerek üstüme atladı. Bende ateş ettim. 1 sefer bacağına geldiğini hatırlıyorum. Bayram oraya düştü. Daha sonra Bayram düşünce telaşlandım. Yukarı haber vereyim dedim. Kimse Bayram’la olanı görmedi. Kapıdan girer girmez Ramazan ile Hilmi üzerime saldırdı. Sonra arbede çıktı. Birbirimize girdik. Ne yaptığımı bilmiyorum. İsmail Manav ile boğuşmaya girdik. Silahı yine ateşledim. Yukarıda bulunan Bekir’i hiç görmedim. Ateş etmedim. Sonra aşağı indim. Arabayla uzaklaştım” dedi.
 
“BORCUNU ÖDE DEDİM TEREDDÜT ETMEDEN ATEŞ ETTİ”
Olayda 3 kurşun yiyen ve ağır yaralı olarak Fethiye Devlet Hastanesine kaldırılan Bayram Büyükpabuşçu ise Ali Şen ile gayri resmi ortaklığı olduğunu söyledi. Ali Şen’in işyerini Adnan Bakırcı’ya borcuna karşılık 17 bin 500 TL alarak devrettiğini söyleyen Büyükpabuşçu, Ali Şen’in olay günü kimseyi dinlemeden herkese bağırdığını dile getiren Bayram Büyükpabuşçu, “Olay günü herkes konuşurken en fazla Ali Şen bağırıyordu. Aşağıya indik. Sen git kavga olmasın dedim. Bana (Sen kasaba olan borcu öde. Benim çok borcum var herkes kendi borcunu ödesin) dedi. 30 saniye geçmeden silahı çıkarıp ağzına mermi verdi. Kaçmaya çalıştım ama baldırıma sıktı. Yapma dedim fakat ikinci kez ateş etti. Beni öldü diye bıraktı. Yukarı çıktı. Orada da ateş etmeye başladığını duydum.” dedi.
Tanıkların ifadelerini dinleyen zanlı Ali Şen, olayların saptırıldığını söylerken mahkeme başkanı davayı ileriki bir tarihe erteledi.
Öte yandan mahkemeye sunulan adli tıp raporlarında olay yerinde 7 adet boş kovan olduğu belirtildi. Aynı raporda silahın uzak mesafeden ateşlendiği belirtiliyor.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Mutluluğun fonu antik kentler oldu
Mutluluğun fonu antik kentler oldu
Kaybolan Meslek: Kalaycılık
Kaybolan Meslek: Kalaycılık