Reklamı Geç
Advert
Advert

Görme engelliler bilgisayar öğreniyor

Altı Nokta Körler Derneği Fethiye Şubesi, İş-Kur ve Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde görme engellilere yönelik bilgisayar kursu düzenlendi.

Görme  engelliler  bilgisayar  öğreniyor
Görme  engelliler  bilgisayar  öğreniyor
Bu içerik 3674 kez okundu.
Meslek edindirme kursları kapsamında üçüncü dönemi başlayan Bilgisayar kursuna 5 görme engelli kursiyer katılıyor.
Fethiye Belediyesi eski itfaiye binasının ikinci katında gerçekleşen kurs 160 saat sürecek. Eğitici Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmeni gözetiminde verilen kursa katılan kursiyerler hafta içi her gün 13.00–17.00 arasında bilgisayar kullanımı hakkında bilgilendiriliyorlar.
Bilgisayar işletmenliği kursu ile ilgili bilgi veren Altı Nokta Körler Derneği Fethiye Şubesi Başkanı Mehmet Üstün, kursun dernek, İş-Kur ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile düzenlediğini söyledi. Görme engellilere yönelik bilgisayar operatörlüğü meslek edindirme kursunun, üçüncü dönemini başlatmaktan mutlu olduklarını ifade eden Üstün, “Görme engellilerin özgür bireyler olması için bilgisayar öğrenmeleri büyük önem taşıyor. Öyle ki bu şekilde hem kendilerini geliştirecekler hemde günlük hayatlarında da işleri kolaylaşacak. Dernek olarak biz bu önemli görevin bilincinde hareket ederek bu projeyi başlattık. Derneğimize kayıtlı 5 kursiyerimiz şuan bilgisayar öğreniyor. Önümüzdeki günlerde görme engellilere yönelik bilgisayar kurslarının yanı sıra görme engellilerin hayatlarını kolaylaştırıcı yeni kurslar ve yeni arayışlar içinde çabalarımızı sürdüreceğiz." dedi. 
Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Zafer Kaya ise kursa katılan görme engellilere kursla ilgili bilgiler verirken, onlardan bilgisayardan korkmamalarını istedi. Kursiyerlerden bilgisayarlar bozulur diye düşünerek kendilerini geri çekmemelerini isteyen Kaya, 160 saat sonunda bütün kursiyerlerin bilgisayar kullanabilir hale geleceğine inandığını kaydetti.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Mutluluğun fonu antik kentler oldu
Mutluluğun fonu antik kentler oldu
Kaybolan Meslek: Kalaycılık
Kaybolan Meslek: Kalaycılık