Etkinlikte, Yunan ve Türk şefler, yemek sunumu yaptı. Yemek yapma sırasında tüm aşçılar yaşadıkları heyecanı, katılımcılarla paylaştılar. Festival kapsamında Beşkaza Meydanı’nda Fethiye Geleceğinde Turizm adlı panel gerçekleşti. Program Tango –Salsa, Sirtaki ve Folklor dans gösterileriyle devam etti.
Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı da Türk ve Yunan halklarının yıllarca birlikte yaşadığını ve damak zevklerinin ortak olduğunu belirtti. Çıralı, festivalin iki ülkenin dostluğuna büyük katkı sağlayacağını inançlarının tam olduğunu kaydetti. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası olarak 15 Mart 2023 tarihinden bu yana Odamız hizmet binasında bulunan ofisinde Yunanistan’a vize hizmeti verdiklerini anlatan Başkan Çıralı, “Üyelerimiz ve halkımız Yunanistan vize işlemlerini, İzmir’e ya da Marmaris’e gitmek zorunda kalmadan, Odamızda kolaylıkla gerçekleştirilebiliyor. Bugüne kadar randevuyla, günde ortalama 20 kişiye hizmet veren vize ofisimiz, önümüzdeki dönemde de iki ülke arasındaki seyahatlerin düzenlenmesine ve dostluğun güçlenmesine önemli katkılar sağlayacaktır.” diye konuştu. Programda katılımcılara teşekkür plaketi takdim edildi.
Fethiye Likya Kadın Girişimi Üretim İşletme ve Kalkınma Kooperatifi Başkanı Çiğdem Karaca ise festivalle iki yakayı birleştirdiklerini dile getirdi. Yıllar önce dastarı, kilimi Maria ve Meryem'in aynı tezgahta birlikte dokuduğunu ifade eden Karaca, "Biz de dedik ki 'Maria ile aynı sofrada neden oturmayalım? Bu kültürel birliği neden sağlamayalım?' Bu işe gönül vermiş kişilerle geçen yıl çok güzel bir festival hazırladık. Bunu bu yıl daha da genişlettik. Atina, Rodos, Midilli, Mikanos'tan gelen Yunan dostlarımızla daha güzel bir etkinliğe imza attık. Amacımız sadece gastronomi değil, Fethiye'deki turizmin kaliteli şekilde 12 aya yayılması" diye konuştu.