Fethiye'nin Ölüdeniz Beldesi'ne bağlı Hisarönü Mahallesi'nde geçen Haziran ayında Rus işadamı Alexander Kuznetsov tarafından açılan 'Dolphin Park' adlı yunus gösteri ve terapi merkezi, yoğun tepkilerin ardından kapatıldı. 15 gün önce Sağlık Bakanlığı'ndan gelen görevliler yunuslardan kan örneği aldı. Alınan kan örneği neticesinde bakanlık yunusların böbreklerinde rahatsızlık saptayarak, insanlarla yüzmesini sakıncalı buldu. Bunun üzerine Ölüdeniz Belediyesi de faaliyette bulunamayan gösteri merkezini mühürledi.
Yunusların kısa zamanda denize götürüleceğini belirten Ölüdeniz Belediye Başkanı CHP'li Keramettin Yılmaz, "Yunus gösteri merkezinin faaliyeti tamamen durdu. Fakat Yunuslar hala burada. Sağlık Bakanlığı'ndan gelen yetkililer insanlarla yüzmesini yasaklayınca, insanlar da yüzemeyince faaliyet durduğu için biz de belediye olarak mühürledik. Park yetkilileri şimdi yunusları taşımak için rehabilitasyon çalışmalarını gerçekleştiriyorlar" diye konuştu.
Dolphin Park Sorumlusu Savaş Taşdemir, "Burada bulunan yunusların 15 gün önce kan tahlilleri yapıldı ve böbreklerinde üre tespit edildi. Bakım probleminden dolayı en geç yarın bu hayvanları deniz olan bir bölgeye taşıyıp, Dolphin Parkı kapatacağız. Bu Fethiye için bir kayıp. Marmaris, Bodrum, Belek gibi yerlerde yunus parkları bulunuyor. Fakat gelen tepkilerden dolayı biz burayı kapatıyoruz. Fethiye'de turizm yapan birisi olarak burada bir Dolphin Park olmasını isterdim" dedi.
Yunusların yurtdışından gelen otistik çocukların terapisinde kullanıldığını belirten Taşdemir, "Bu hayvanların insanlar açısından çok yararlı olduğunu biliyoruz. Böyle bir işletmenin denizde açılmasını istiyoruz. Şimdi taşınan bu yunuslar önce denizde rehabilite edilecek. Bunları doğrudan denize bırakamıyoruz" diye konuştu.