Temmuz ayında eski erkek arkadaşı tarafından vahşice öldürülen 27 yaşındaki Pınar Gültekin'in katil zanlısı Cemal Metin Avcı, "canavarca hisle adam öldürmek" suçlamasıyla yargılanmaya başlandı.
Tüm Türkiye'nin takip ettiği davayla ilgili önemli bir iddia ortaya atıldı.
Hürriyet Gazetesi köşe yazarı, gazeteci Fatih Çekirge'nin gündeme getirdiği iddiaya göre, CHP'li bir Muğla milletvekili Pınar Gültekin'in babası Sıddık Gültekin'i arayarak davadan vazgeçmelerini istedi.
Pınar Gültekin'in öldürülmesi olayının ardından CHP'li bir milletvekilinin baba Sıddık Gültekin'i telefonla arayarak "davadan vazgeç" dediği iddialarına ilişkin ailenin avukatı Rezan Epözdemir, "Acılı baba ile görüştüm. Kendisine böyle bir telefon geldiğini söyleyerek, iddiaları doğruladı" dedi.
Ülke günedeminde şok etkisi oluşturan olayla ilgili AK Parti'li Muğla Milletvekilllerinden acılı aileye destek mesajları geldi. Yazılı bir açıklama yapan AK Parti Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir, olayın tekipçisi olacaklarını ifade etti. Demir açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Geçtiğimiz temmuz ayında vahşi bir cinayete kurban giden Pınar Gültekin kızımızın ailesinin bulunduğu son derece önemli iddiayı büyük bir üzüntüyle öğrendik. Doğru olmadığına inanmak istediğimiz bu iddiayla ilgili ailemizin ve avukatların söylemlerini dikkatle takip ediyoruz."
AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan da, "Eğer iddialar doğru ise bir Milletvekilinin bu tür işlere bulaşması vahim bir durumdur ve asla kabul edilemez. CHP’de adını anmaktan hicap duyduğum skandallara bir de bu iddianın eklenmesi, CHP’nin içinde bulunduğu acziyeti göstermektedir. Halen iddianın Muğla’mız ve siyaset kurumu adına doğru olmadığına inanmak istiyorum. Gerçekler er geç ortaya çıkacaktır. Bekleyip göreceğiz. Bu vahim iddianın sonuna kadar takipçisi olacağız." dedi.