Reklamı Geç
Advert
Advert

Göcek Tüneli ile Muğlalılarla Dalga Geçiliyor!!

Göcek Tüneli’ni Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde devam eden bütçe görüşmelerinde gündeme taşıyan CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na hitaben "Siz Muğla halkıyla dalga mı geçiyorsunuz" sorusunu yöneltti.

Göcek Tüneli ile Muğlalılarla Dalga Geçiliyor!!
Göcek Tüneli ile Muğlalılarla Dalga Geçiliyor!! Fethiye Haber Ajansı
Bu içerik 16039 kez okundu.

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Göcek Tüneli’ni ve Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapımı devam eden Yatağan yolunu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde devam eden bütçe görüşmelerinde gündeme taşıdı. Alban, “Yıllar öncesinden bu tünelin kamulaştırılacağı sözü verildi, hala buradan geçişte ücret alınıyor. Siz Muğla halkıyla dalga mı geçiyorsunuz” derken, Yatağan yoluyla ilgili olarak, “Bu yol Yatağan’ın içinden geçen bir bulvar olmasına rağmen, bu yolun planı halktan gizlenmektedir” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun hazır bulunduğu komisyon toplasında Türkiye’de 242 tane tünel olduğunu, bu tünellerin 241 tanesinin ücretsiz, 1 tanesinin ücretli olduğunu ifade eden CHP’li Alban, “Bu da bizim ilimizde, Göcek Tüneli… Burada normal bir otomobil 9 liraya, bir minibüs 15 liraya, kamyon, otobüs 20 liraya, tır 30 liraya geçiyor. Dönemin, sizin başbakanınız o zaman söz vermişti, ‘Göcek Tüneli ücretsiz olacak’ demişti. Ama devletin kendi imkanlarıyla yaptırdığı tüneli dahi o işletmeciye verdiniz. Devletin yaptığı tünelden dahi şu an deli dumrul misali gelip geçenden para alınıyor” dedi.

“Bu tünel ne zaman kamulaştırılacak?” sorusunu Bakan Karaismailoğlu’na yönelten Alban,  “242’nci tünele bu bir tünel de eklenecek mi? Siz Muğla halkıyla dalga mı geçiyorsunuz yoksa Muğla halkını aldatıyor musunuz? Bu soruyu size sormak istiyorum” diye konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Mutluluğun fonu antik kentler oldu
Mutluluğun fonu antik kentler oldu
Kaybolan Meslek: Kalaycılık
Kaybolan Meslek: Kalaycılık