Advert

Kayalıklardan Düşen Genç 12 Saatte Kurtarıldı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Dünyaca ünlü Kelebekler Vadisi'nde yaklaşık 10 metreden kayalıklara düşen kişi kurtarma ekipleri tarafından 12 saatte güçlükle kurtarıldı.

Kayalıklardan Düşen Genç 12 Saatte Kurtarıldı
Kayalıklardan Düşen Genç 12 Saatte Kurtarıldı
Bu içerik 2324 kez okundu.
Haberin videosu için tıklayın!

Eski UMKE Olsaydı Başarılı operasyonlara, imza atan Fethiye UMKE ekibinin dağıltılmasına sitem eden mahalle sakinleri eski UMKE ekibi olsaydı şimdiye kadar bu yaralı çoktan kurtulurdu dediler.

Alınan bilgiye göre, tatil için Fethiye'ye gelen Kadir Yıldız (28) ile arkadaşı Davut Çamlı (34), karayoluyla ulaşım olmayan Kelebekler Vadisi'ne patika yoldan gitmek istedi.

Dün sabah saatlerinde arkadaşıyla çıktığı yürüyüş sırasında düşen ve yaklaşık 10 metre yuvarlanan Kadir Yıldız yaralandı. Arkadaşının düştüğünü gören Davut Çamlı ise bulunduğu kayalıklarda mahsur kaldı. Çamlı'nın 112 Acil Çağrı Merkezi'nden yardım istemesi üzerine bölgeye sağlık, jandarma, AFAD ve AKUT ekipleri sevk edildi.

Ekipler, Çamlı'yı mahsur kaldığı yerden kurtardıktan sonra Yıldız'a ulaştı. Yıldız'ı bir süre düştüğü yerden yukarıya taşıyan ekipler, daha sonra karar değiştirerek yaralıyı bu kez Kelebekler Vadisi plajına doğru indirmeye çalıştı.

Havanın kararması üzerine ilerlemekte güçlük çeken ekipler, Dalaman Hava Meydan Komutanlığından helikopter talebinde bulundu. Gelen helikopterin de bölgeye inememesi üzerine güçlükle ilerleyen ekipler, Yıldız'ı yaklaşık 12 saat süren operasyonla kurtardı.

Kelebekler Vadisi sahilinden Fethiye Sahil Güvenlik Komutanlığının botuna alınan Yıldız, ambulansa ulaştırıldı.

Fethiye Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan Yıldız'ın hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

kelebekler vadisi butter fly faralya akut ölüdeniz arama kurtarma türkiye haber news
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Mutluluğun fonu antik kentler oldu
Mutluluğun fonu antik kentler oldu
Kaybolan Meslek: Kalaycılık
Kaybolan Meslek: Kalaycılık