Advert

MÜSİAD Fethiye Şubesi dünyaya açılıyor

Fethiye ve çevresindeki turizmin, ticaretin çeşitlendirilmesi çalışmaları devam ediyor. Kitle turizminden, ekolojik turizme, kültür turizminden konsept helal turizme, Avrupa’dan Asya’ya, Hintlilerden Araplara turizm görüşmeleri sürüyor.

MÜSİAD Fethiye Şubesi dünyaya açılıyor
MÜSİAD Fethiye Şubesi dünyaya açılıyor Fethiye Haber Ajansı
Bu içerik 1982 kez okundu.

Değişik iş kollarından çok sayıda işadamının gayretleriyle kurulan MÜSİAD Fethiye Şubesi yurt dışına da açılıyor. Lübnan’dan gelen bir heyeti ağırlayan MÜSİAD Fethiye Şubesi bu konuda çalışmalar yapıyor.

Yurt içindeki fuar ve organizasyonlara katılımlarla Fethiye, Dalaman, Seydikemer ve Kaş’ın açılımına büyük katkıda bulunan MÜSİAD Fethiye Şubesi, kısa süre önce kurulmasına rağmen yurt dışına da açılmaya başladı. Lübnan’dan gelen bir heyet bölge ile ilgili turizm ve ticari işbirliği yapmak için bölgede incelemelerde bulundu. Fethiye bölgesini çok sevdiklerini belirten heyet üyeleri turizmden ticarete ikili ilişkileri arttırmayı düşündüklerini belirtiler. MÜSİAD Fethiye Şubesi’nde yapılan toplantıya Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner de katıldı.

MÜSİAD Fethiye Şube Başkanı Kemal Tufan’ın kısa bilgilendirme konuşmasıyla başlayan toplantıda görüş alışverişinde bulunuldu. Fethiye’den bazı işadamlarının da katıldığı toplantı hakkında bilgi veren MÜSİAD Fethiye Şube Başkanı Kemal Tufan, “Öncelikle misafirlerimiz Beyrut’tan bir grup olarak Fethiye’ye geldiler. 4’ü  iş adamı, 2’si hakim ve hakim olanlardan biriside Beyrut mahkemesi başkanı, olmaktadır.  Firmamız Beyrut’ta ofis açtı. Açma sebebimiz; 1 saatlik uçuş mesafesi olan bir yer  ve 8 ay direkt uçuş var. Akdeniz kültürüne çok yakınlar. Bu insanlar bizimle aynı kültürü, aynı dini, aynı gelenekleri paylaşıyorlar. Fethiye’yi beğeniyorlar. Fethiye helal gıdanın olduğu bir yer ve muhafazakar insanların tatil  yapabileceği tesisler de var. O yüzden onlarla daha iyi iletişim kurabileceğimizi düşünüyoruz. Bu bölgeyi de kazandırmak istiyoruz;  asıl gayemiz bu. Neler yapabileceğimizi MUSİAD çatısı altında da konuşuyoruz. İnsanların talebi her zaman bizim bölgemizle sınırlı kalmayabiliyor. Daha başka bölgelerden de ihtiyaçlar olabiliyor. Bunları karşılayabilmek için de MUSİAD’ın altyapısına ihtiyacımız var. Burası bir vitrin şehir konumunda olmaktadır. Büyükşehirlerin ağırlayamadığı insanları biz ağırlayabiliyoruz ama bunun farkında değiliz” Dedi.

DAHA FARKLI KONSEPTLERE DE YÖNELMEMİZ GEREKİYOR

Lübnan’dan işbirliği için Fethiye’ye gelen ve gelmesine vesile olanlara teşekkür eden Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye’nin her kesime hitap edecek zenginliğe sahip olduğunu, isteyenin helal konsept olmak üzere her türlü inanca, kültüre, bütçeye uygun bir turizm cenneti olduğunun altını çizerek bu türlü ticari, kültürel işbirliği yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Kaymakamlık olarak da her tür desteği vermeye hazır olduklarını söyleyen Muzaffer Şahiner, “Fethiye denilince buradaki turizmin 6 aydan 12 aya çıkmasını istiyoruz. Daha farklı konseptlere de yönelmemiz gerekiyor. Bu ziyaretin çok önemli olduğunu düşünüyoruz.” Dedi.

“FETHİYE’YE İLK KEZ GELİYORUZ VE ÇOK BEĞENDİK”

Lübnan’dan gelen heyetin görüşlerini tercüme eden Başkan Kemal Tufan, “İnsanlar helal yiyecek kaygısı olmadan, hem geleneklerine bağlı hem de turistik yapısı olan bir yere geliyorlar. Bu durumdan çok memnunlar. Ayrıca Fethiye’de helal turizm konseptinin başladığını ve isteğe göre her dine, her kültüre açık olduğumuzu, Fethiye’nin yabancı dostu olduğunu söylediler. Ticari olarak yatırımla ilgili de düşünceleri var ve ilk izlenim çok güzel” dedi. Lübnanlı grup adına bir konuşma yapan iş adamı Rami Ferri “Fethiye’ye ilk kez geliyoruz ve çok beğendik. Akdeniz’e komşu olan insanlarız. Ortak gelenek ve kültürlerimiz var. Burası 1 saatlik uçuş mesafesinde bir yer. Bu bakımdan bizler için büyük bir avantaj. Fethiye; Lübnan’da yaşayan Müslümanların rahatlıkla helal tatil yapabileceği bir yer. Ticari ilişkilerimizin bu bölgeye de yayılması için çalışmalar yapabiliriz. Sadece ticari ilişkiler değil sosyal faaliyetlerde de bulunabiliriz” dedi.

“LÜBNANLI HEYETTE KİMLER VARDI?”

Mohamed Assaf (Mahkeme başkanı), Mohamed Nokkari (Hakim), Fadi Atra (işadamı), Rami Ferri (İşadamı),Ali Noureddine (İşadamı),  Bilal Al Malla (Bankacılık danışmanı).

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Akdenizli, Saklıkent Cam Teras ve Teleferik Projesini Yapacağız
Akdenizli, Saklıkent Cam Teras ve Teleferik Projesini Yapacağız
Sağlık Turizmi Potansiyelinin Artırılmasına Yönelik Faaliyetler Değerlendirildi
Sağlık Turizmi Potansiyelinin Artırılmasına Yönelik Faaliyetler Değerlendirildi