Reklamı Geç
Advert
Advert

Bu memlekete borcumuz var

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası üyelerini 1 Nisanda yapılacak seçimlere katılmaya çağıran FTSO Başkanı ve Kırmızı Grup Başkan Adayı Akif Arıcan Fethiye’nin gelişmesi için kırmızı gruba destek vermeye davet etti “Bu memlekete borcumuz var.

Bu memlekete borcumuz var
Bu memlekete borcumuz var Fethiye Haber Ajansı
Bu içerik 2522 kez okundu.

FTSO Başkanı ve Kırmızı Grup Başkan Adayı Akif Arıcan 1 Nisan’da yapılacak Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası organ seçimleri için yapılan asılsız iddialara cevap vererek Meclis Başkanı Osman Çıralı ve kendilerine Mavi Grup diyen muhalefet meclis üyelerinin başta Babadağ Teleferik Projesi olmak üzere tanıtım ve fuar çalışmalarını, üyelere mesaj atılmasının önlenmesi gibi engellemeleri belgeleriyle açıkladı.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası üyelerini 1 Nisanda yapılacak seçimlere katılmaya çağıran FTSO Başkanı ve Kırmızı Grup Başkan Adayı Akif Arıcan Fethiye’nin gelişmesi için kırmızı gruba destek vermeye davet etti “Bu memlekete borcumuz var. Bu borcu çalışarak, hizmet ederek, üreterek ödemek istiyoruz. Fethiye sevgisiyle çalışıyoruz. Biz gelecekte bir şeyleri engelleyen değil bir şeyleri gerçekleştiren insanlar olarak anılmak istiyoruz. Kavgayla gürültüyle değil projelerimizle gündemde olmak istiyoruz”.

 

Sayın Başkan, 2018 yılı Nisan ayı seçimlerinde yeniden aday olacağınızı açıkladınız. 3 dönemdir Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın başkanlığını yürütüyorsunuz yeniden niçin adaylığınızı koydunuz?

Öncelikle sözlerime Fethiye’ye ve Fethiyeli tüccar ve sanayicilere hizmet etmenin bir şeref olduğunu söyleyerek başlamak istiyorum. 3 dönem yoğun bir tempoda bu görevi götürdüm.  Aslında bu dönem aday olmayı düşünmüyordum. Bu konuda Fethiye’de aklına ve tecrübesine güvendiğim arkadaşlarımla görüşmelerim oldu. Onlar işlerinin yoğunluğu sebebiyle böyle gönüllü bir görevi yürütmek istemediler. Önümüzde bitirilmesi gereken bir teleferik projesi var. Fethiye’ye ve üyelerimize söz verdik.  Bu projeye bu kadar emek vermiş bir kişi olarak bu projeyi tamamlamak amacıyla yeniden adaylığımızı ilan ettik. Ekibimizi yeniledik genç ve dinamik bir ekiple yeniden yola koyulduk.

Sayın Başkanım; Osman Çıralı sizin  “çalışmalarımızı engelliyorlar “şeklinde bir söylemde bulunduğunuzu  bunun gerçeği yansıtmadığını ifade ediyor bu konuda ne söyleyeceksiniz?

Evet , bu söylediğimiz doğrudur. Meclis Başkanı kendisine yakın 5 arkadaşla muhalefete geçip Mustafa Büyükteke’nin grubu ile birleşince Mecliste çoğunluğumuzu kaybettik.

Dolayısıyla meclis başkanının taraf tutarak yönettiği meclis çoğunluğu, Yönetim Kurulu’nun faaliyetleri için gerekli olan bütçe ödeneklerinin verilmemesi yönünde oy kullandı.   Örneğin;  Odanın üyelerinin ve yakınlarının vefat etmesi halinde cep telefonu mesajı yoluyla bunu tüm üyelerimize bildiriyoruz. Bu mesajların atılması için bütçenin ilgili faslında yeterli ödenek meclis tarafından verilmezse Yönetim Kurulu bu harcamayı gerçekleştiremez ve cep telefonu mesajı atamaz. Yani sizin son model bir arabanız var. 200 km. hız yapabiliyor. Bu arabanın deposuna benzin koymazsanız bu arabayı süremezsiniz. İşte Oda Yönetimi bu araba örneğinde olduğu gibi ne kadar iyi olursa olsun bu arabanın deposuna yeterli benzini koyulmazsa bu arabayı süremezsiniz. Gideceği hedefe ulaştıramazsınız.

Son 2 yıldır Odanın telefon, mesaj, bahçe bakım, bina bakım, kırtasiye, fuar, seyahat, tanıtım gibi pek çok  bütçe ödeneği  ne yazık ki  kısıtlandı.  Gayrimenkul alım giderleri adı altında bütçenin bir bölümüne bütün ödenekleri koydular ve Yönetim Kurulu’nun bu ödenekleri kullanarak hizmet yapmasını engellediler. Biraz önce ifade ettiğim gibi arabanın deposuna benzin koymak yerine bu benzini bir bidona doldurdular.  Yönetim Kurulu’na ben istersem bu bidondan depoya benzin koyacağım dediler.  Arabanın benzini bitince Yönetim olarak benzin koy dedik koymadılar ve biz Yönetim olarak bu arabaya omuz atarak, iterek  hedefine ulaştırmaya çalıştık.  Bu odanın çalışmalarını engelleme değil de nedir?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Mutluluğun fonu antik kentler oldu
Mutluluğun fonu antik kentler oldu
Kaybolan Meslek: Kalaycılık
Kaybolan Meslek: Kalaycılık