Advert

Erdoğan: Köylünün işini yokuşa sürmeyin

TBMM’de MHP Grubu adına bir konuşma yapan MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan hükümete “Köylünün işini yokuşa süremeyin” ifadelerini kullandı.

Erdoğan: Köylünün işini yokuşa sürmeyin
Erdoğan: Köylünün işini yokuşa sürmeyin Fethiye Haber Ajansı
Bu içerik 1936 kez okundu.

Konuşmasında “Kanun Tasarısının vatandaşlarımızın meselelerini ne kadar çözdüğünü, ne kadar nimet ne kadar külfet getirdiğini oturup uzun uzadıya tartışmamız lazım. 3 kuruşluk nimet varsa bu tasarının içerisinde, 300 kuruşluk da külfet gelmektedir.” ifadelerini kullanan Erdoğan; Muğla başta olmak üzere birçok vatandaşımız buradan çıkacak hayırlı bir haber beklemektedir” dedi.

 

VATANDAŞLARIMIZIN BEKLENTİSİ BOŞA ÇIKMIŞTIR

Erdoğan’ın konuşması şu şekilde: “Kanun tasarısının hazırlanış aşamasında özellikle hazine arazilerinin kullanımı konusunda birçok vatandaşımız ciddi manada beklentiye girmiş, yaşanan ve yaşanması muhtemel mağduriyetlerin önüne geçilmesi için bu kanun tasarısına gözlerini dikmiştir. Ancak, maalesef, gözüken odur ki bu beklenti boşa çıkmıştır; örneğin, seçim bölgem olan Muğla ilinin Ortaca ilçesinin Ekşiliyurt Mahallesi’nde hâlihazırda yaşanan bir olayı sizlerle paylaşmak istiyorum: Ekşiliyurt Mahallemizde 176 dönümlük bir hazine arazi Büyükşehir Kanunu’ndan sonra, büyükşehir belediyesinden kaçırılmak üzere Özelleştirme İdaresine devrediliyor, bu hazine arazisinin üzerinde çoğunluğu seracılık yaparak yaklaşık 100 hane var.

Şimdi, bu araziler, Özelleştirme İdaresi tarafından ihaleyle satışa çıkartılmış durumdadır. Hazine arazilerini kovalayan birtakım insanların, bu arazileri satın alarak oradaki köylüyü, şu anda içinde üreticilik yapan insanları perişan etmesi mümkündür. Yapılacak olan ihalelere bu arazileri onlarca yıldır kullanan, ecrimisillerini ödeyen, vergisini veren vatandaşlarımızın dışında hazine arazisi avcılarının girmesi çok büyük sıkıntıları da beraberinde getirecektir. Bu durum büyükşehir belediyesi sınırları içinde kalan diğer hazine arazileri için de geçerlidir. Hâlihazırda vasıflı tarım arazisi olarak kullanılan bu yerlerin kullanıcılarına belirli ve makul bir ücret karşılığında verilmesine yönelik bir düzenleme yapılması en doğrusu olacaktır. Bunu Sayın Bakanla defalarca paylaştık ama Sayın Bakan maalesef bu tarım arazilerinin içinde bulunan vatandaşlarımıza satışı konusunda hep köylümüzü yokuşa sürmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Mutluluğun fonu antik kentler oldu
Mutluluğun fonu antik kentler oldu
Kaybolan Meslek: Kalaycılık
Kaybolan Meslek: Kalaycılık