Reklamı Geç
Advert
Advert

Çalık: Gerekirse çatışacaktık

15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi uyumayan ve sabaha kadar demokrasi nöbeti tutan Kaymakam Ekrem Çalık: “Bu sefer iş ciddiydi. Demokrasiye sahip çıkmak adına gerekirse silah kullanacak ve çatışacak noktadaydık” dedi.

Çalık: Gerekirse çatışacaktık
Çalık: Gerekirse çatışacaktık Fethiye Haber Ajansı
Bu içerik 2135 kez okundu.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında ilçenin en üst idari amiri olarak kriz masasını yöneten Kaymakam Ekrem Çalık, 15 Temmuz gecesi Fethiye’de yaşanılanları anlattı.

Demokrasi nöbetlerinde sokaklardan ve vatandaşlarının yanından hiçbir şekilde ayrılmayan, birlik ve beraberlik mitinglerinde elinde Türk bayrağı ile her zaman vatandaşın yanında olan Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, darbe girişimini öğrendiği ilk saatleri, kriz masasının oluşturulmasını, askerlik önüne gelen vatandaşları nasıl Beşkaza meydanına topladıklarını ve her hangi bir olumsuz durum olduğunda demokrasi için çatışmayı göze aldıklarını Fethiyelilerle paylaştı.

İlçe Kaymakamı Ekrem Çalık, 15 Temmuz’un Fethiye’deki ilk saatlerini şu şekilde dile getirdi: “Saat 22:45 sıralarında darbe girişiminin olduğunu öğrendim. Öğrenir öğrenmez emniyet müdürü ve jandarma komutanıyla görüşüp bir sorun olup olmadığını sordum ve Başbakanlıkta görevli arkadaşlarımızın da katılımıyla hemen bir kriz masası oluşturuldu. Kaymakamlık makamında İlçe Emniyet Müdürü Hakan Aşık, başbakanlık görevlimiz, Cumhuriyet Başsavcısı Veli San ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yarbay Faruk Akıncı ile bir araya geldik. Bu arada Fethiye halkıda hükümet konağı önünde toplanıp, demokrasiye sahip çıkma gayretine girdi. Vatandaşlarımız Askerlik şubesi önündeyken de İlçe Emniyet Müdürümüz Hakan Bey’i gönderdim ve Fethiye’de bir sorun olmadığını, Beşkaza Meydanında toplanıp demokrasimize sahip çıkmamız gerektiğini söyledi. Biz sabaha kadar buradan takip ettik. Marmaris’ten Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın gidişini de takip ettik. Bu sefer iş ciddiydi. Demokrasiye sahip çıkmak adına gerekirse silah kullanacak ve çatışacak  noktadaydık.”

“Silahımız yanımızdaydı… Çatışacaktık”

15 Temmuz’un klasik bir darbe girişimi olmadığının altını çizen Çalık; “Ülkenin gidişatını, geleceğini karartacak akıl almaz bir girişimdi. İlk duyduğumuzda inanamadık. Televizyonda bildiriyi görünce Allah Allah bu bir şaka mıdır dedim. Ama silahımız yanımızdaydı. Öyle bir ortam olsaydı çatışacaktık. Darbe girişiminin ardından Cumhuriyet Savcısı Veli San Bey ile hep beraber hareket ettik. Ona da müteşekkirim çünkü kriz masası toplandığı anda o da bizimle beraberdi. Yanlış harekete girenler olursa derhal tutuklanması yönünde gerekli talimatları verdi. Biz hep beraber demokrasiye sahip çıktık. Fethiye’de aykırı bir hareket olmadı. Daha sonra Fethiye’de tespit edilen FETÖ mensupları da bir bir adliyeye intikal ettirildi. Birçok dava da devam ediyor” diye konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Mutluluğun fonu antik kentler oldu
Mutluluğun fonu antik kentler oldu
Kaybolan Meslek: Kalaycılık
Kaybolan Meslek: Kalaycılık