Fethiye’de pazartesi günü Çatalarık Mahallesi’nde bulunan evin önünde oynarken bir otomobilin kendisine çarpması sonrasında yaralanan Barış Şimşek(14), yaşam mücadelesini kaybetti. 3 gündür Fethiye Devlet Hastanesi’nde tedavi gören Şimşek’in beyin ölümü gerçekleşti. Baba Hüsamettin Şimşek’in oluru ile ailesi, Barış’ın organlarının bağışlanmasına karar verildi. Hemen harekete geçen Fethiye Devlet Hastanesi Organ Bağışı Koordinatörlüğü çalışmalarına başlayarak organ ihtiyacı olan hastanelerle irtibata geçti. Bunun üzerine İzmir ve Ankara’dan gelen ekipler Barış Şimşek’in organlarını alarak yeni sahiplerine takılması için Fethiye’den ayrıldı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Fethiye Devlet Hastanesi Başhekimi Birol Durukan, trafik kazasında hayatını kaybeden Barış Şimşek’in organlarının 6 ayrı kişiye verileceğini söyledi. Ege Üniversitesi ve Ankara Yüksek Lisans hastanesinden iki ekibin hastaneye gelerek organların alımı için çalışma yaptığını kaydeden Durukan, “Hayatını kaybeden genç hastamızın böbreklerinden biri Ege Üniversitesi’nde, biri Kahramanmaraş’ta, kalbi Ankara Yüksek Lisans Hastanesinde, Karaciğer’i İstanbul’da, korneaları ise Ege Üniversitesi’nde yatan 6 hastaya nakledilmek üzere hastanemizden alınmıştır.” dedi. Durukan, Fethiye Devlet Hastanesi’nde son 5 yılda organları bağışlanan donör sayısının ise 9 olduğunu belirtti.
Organları bağışlanan Barış Şimşek’in babası Hüsamettin Şimşek ise bu kararı aile olarak ortak aldıklarını söyledi. Kendi evlatlarını kaybetmenin acısını yaşamalarına rağmen Barış’ın organlarının başkalarına hayat verecek olmasının kendilerinin acısını dindirdiğini ifade eden baba Hüsamettin Şimşek, insanlardan organ bağışı konusunda daha duyarlı olmalarını istedi.