İlk olarak Seydikemer’i ziyaret eden Vali Civelek, buradaki programının uzamasından dolayı Fethiye’deki Kaymakam ve kurum müdürleriyle yapacağı toplantıyı iptal etmek zorunda kaldı. Vali Civelek, Fethiye’de ilk olarak Kaymakamlığı ziyaret etti. Burada basına kapalı bir şekilde Kaymakam Ekrem Çalık’tan ilçe hakkında bilgiler alan Vali Civelek, daha sonra Fethiye Belediyesi, Muhtarlar Derneği, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ve Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı ziyaret etti. Ziyarette açıklamalarını kısa kısa yapan Vali Civelek, 15 yıl önce Fethiye’yi geldiğini belirterek; “Muğla merkeze gerekse ilçelerime girerken bu 15 yıllık değişimin, gelişimin, dönüşümün fevkalade mutluluğunu yaşıyorum” diye konuştu.
Muğla Valisi Esengül Civelek, ilçe ziyaretleri kapsamında Fethiye’ye gelerek, ilçedeki çalışmalar, projeler ve çeşitli konularda brifing aldı.
Vali Civelek, Fethiye Kaymakam Ekrem Çalık, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yapalıal, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yarbay Yılmaz Demirelli ve daire amirleri tarafından karşılandı.
İlk olarak Fehtiye Kaymakamlığı’nı ziyaret eden Vali Civelek, Fethiye Kaymakam Ekrem Çalık’tan ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kaymakamlıktaki ziyaretin ardından Vali Civelek Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’yı makamında ziyaret etti.
Fethiye Belediyesi ziyaretinde Başkan Saatcı, Vali Civelek’e meclis toplantı salonunda kısa bir bilgilendirme konuşması yaptı. Fethiye’de yapılan ve yapılacak olan projeler hakkında sunum eşliğinde bilgiler veren Saatcı, ilçedeki kurum ve kuruluşların iş birliği içinde olduğunu kaydetti.
SAATCI: “MUĞLA’NIN EN BÜYÜK İLÇESİYKEN BİRİNCİLİĞİ BODRUM’A KAPTIRDIK”
Fethiye’nin 5 bin yıllık bir geçmişe sahip olduğunu anlatan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, “Daha çok yöresel anlamda Karakeçeli yörüklerin ilk mekan tuttuğu yer. Ancak daha sonra adalardan, Kayseri, Konya, Burdur ve Denizli’den ticari amaçlı buraya gelip burada kalan arkadaşlarımızla ticari hayatımız yörüklerden daha çok. Çünkü yörükler ticaretten pek anlamaz; o eker, biçer, sürer, koyun, keçi besler. Onların ürünleriyle hayatlarını geçirir. Fethiye böyle bir ilçe. Bizim iki ‘T’nin (tarım ve turizm) üzerinde duran bir ekonomimiz vardı. Bizim rızamız olmadı ama devletimizin kestiği yer acımaz. Seydikemer ile bizi karpuz gibi ikiye böldükten sonra tarımımız orada kaldı, turizmimiz bizde kaldı. Muğla’nın en büyük ilçesiyken birinciliği Bodrum’a kaptırdık” diye konuştu.
Fethiye’nin milli ve manevi değerleriyle yaşayan bir şehir olduğunun altını çizen Saatcı; “Fethiye her ne kadar turizm şehri olarak tanınsa da Fethiye’de bir Anadolu kültürünü, milli ve manevi havayı sokaklarda gezerken teneffüs etmeniz mümkün. Bunu da artımız olarak görüyoruz” dedi.
FTSO’nun Teleferik ihalesinde göstermiş olduğu başarıdan dolayı tebrik eden Saatcı; “Teleferik projesi hayata geçerse Fethiye’nin turizmdeki aldığı pay bir kat daha çoğalacak” dedi.
FETHİYE’YE 15 SENE ÖNCE TURİST OLARAK GELMİŞ
Fethiye’ye 15 sene önce turist olarak geldiğini belirten Civelek; “15 yıl öncesine kadar bir ayağım Muğla ve ilçelerindeydi. Son 15 yıldır Muğla’ya özel olarak gelme durumum olmadı. Biliyorum ve gerek Muğla merkeze gerekse ilçelerime girerken bu 15 yıllık değişimin, gelişimin, dönüşümün fevkalade mutluluğunu yaşıyorum” diye konuştu.
Meclis salonundaki konuşmaların ardından Muğla Valisi Esengül Civelek, Kaymakam Ekrem Çalık, Belediye Başkanı Behçet Saatcı ve beraberindekiler Başkan Saatcı’nın makamına geçti.
Haber Hülya Kulalı