Advert

Bozdağ: ‘ABD’den somut adımlar bekliyoruz

dalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye aleyhine faaliyette bulunan bir terör örgütünün ABD’de herhangi bir kısıtlamaya tabi olmaksızın faaliyetlerine devam etmesinin kabul edilebilir olmadığını belirterek, “ABD’den somut adımlar bekliyoruz” dedi.

Bozdağ: ‘ABD’den somut adımlar bekliyoruz
Bozdağ: ‘ABD’den somut adımlar bekliyoruz Fethiye Haber Ajansı
Bu içerik 1862 kez okundu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti Muğla İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Danışma Kurulu toplantısına katılmak için Muğla’ya geldi. İlk olarak Muğla Başsavcılığını ziyaret eden Bakan Bozdağ, daha sonra 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast için Marmaris’e gelen darbeci askerlerin yargılanacağı duruşma salonunu inceledi.

Duruşma salonu haline getirtilen Muğla Sanayi ve Ticaret Odasına toplantı salonunda incelemelerde bulunan Bozdağ, burada gazetecilere yaptığı açıklamada Pensilvanya’da bulunan Fettulah Gülen’in Türkiye’ye iade edilmesi için ABD’den somut adımların atılmasını beklediklerini söyledi. Fetullahçı Terör Örgütü ve 15 Temmuz darbe girişimi konusunda soruşturmaların devam ettiğine ve davaların başladığına dikkati çeken Bakan Bozdağ, “Fettullahcı Terör Örgütü ve 15 Temmuz 2016 darbe teşebbüsüne ilişkin soruşturmalar Muğla’da olduğu gibi Türkiye’nin diğer illerinde devam etmektedir. Pek çok soruşturma var. Bunlardan iddianameye dönen soruşturmalar olduğu gibi davaya dönüşen soruşturmalar oldu. Bugün itibari ile Türkiye genelinde bin 360 davanın açıldığını görüyoruz. Hem darbe teşebbüsü, örgüt üyeliği, örgüt adına işlenen eylemleri kapsayan dava sayısı bin 360’dır. Bundan sonraki süreçte de iddianameler tamamlandıkça yeni davalar da ortaya çıkacaktır. Yargılamaların adil olması, hukuka uygun bir şekilde yürütülmesi ve sonuçlandırılması milletimizin beklediği şekilde hukuka uygun bir biçimde bunların sonuçlandırılması milletimizin gözü önünde yargılamalarla sağlanacaktır. Herkes yakından takip ediyor adalet tecelli edecek ve yerini bulacaktır” dedi.

Gazetecilerin sorunlarını da cevaplayan Bozdağ, Fetullah Gülen’in Türkiye’ye iade edilmesi konusundaki soruya, “Fetullahçı Terör Örgütü’nün kurucusu, yöneticisi, 15 Temmuz 2016 darbe planının talimat vericisi, onaylayıcısı ve bu planın uygulanmasının sevk ve idare edicisi terörist Gülen’dir. Burada Türk halkında da herhangi bir kimsede de tereddüt bulunmamaktadır. Ben daha önce de ifade ettim, ABD makamlarında Türkiye’den daha fazla bilgi bu konuda bulunmaktadır. Öyle olduğuna inanıyorum ben. Çünkü böylesine bir terör örgütünün elebaşısı Pensilvanya’da yaşıyor. Amerika gibi güçlü bir devletin Pensilvanya’daki malikaneye girip çıkanları, kim olduğunu, bunların neleri konuştuğunu bilmediğini düşünmek saflık olur. Onun için ben hep söylüyorum. Darbe planlarının onaylanması, müzakeresine dair istihbaratlarda ben kayıtlar olabileceğini ifade ettim, buradan bir kez daha ifade ediyorum. O yüzden Türk halkının bunda bir tereddüttü yok. Ben Amerika’daki, Amerikan istihbaratının da bu konudan bilgi sahibi olduğunu düşünüyorum. Onların da bu darbeyi gerçekleştirenin terörist Gülen olduğunu çok iyi bildiklerine inanıyorum. Kaldı ki bizim dosyada sunduğumuz deliller darbe teşebbüsünün planlayıcısı, sevk ve idare edicisi Fetullah Gülen olduğunun herhangi bir tereddüde meydan vermeyecek çok açık ve net bir şekilde ortaya koymaktadır” diye konuştu.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Mutluluğun fonu antik kentler oldu
Mutluluğun fonu antik kentler oldu
Kaybolan Meslek: Kalaycılık
Kaybolan Meslek: Kalaycılık