Reklamı Geç
Advert
Advert

Karışmadığınız bi eşeklerimiz kalmıştı..

Kurduğu Yörük Müzesi’yle de bilinen Yalçın’ın eşeklerini merak edip gelen bir İngiliz vatandaş, ülkesine döndüğünde Yalçın’ın aleyhine haber yaptı.

Karışmadığınız bi eşeklerimiz kalmıştı..
Karışmadığınız bi eşeklerimiz kalmıştı.. Fethiye Haber Ajansı
Bu içerik 4226 kez okundu.

Fethiye'de yaşayan, Fethiye'nin etinden sütünden en güzel şekilde faydalanan İngilizler, kendi çıkarları dışında gördükleri herşeye karşı çıkmaya devam ediyor. Bunların son örneğini Kurduğu Yörük Müzesi’yle de bilinen Enver Yalçın yaşadı. Afrika ülkelerini sömürü aracı kullanan İngilizler, sözde hayvan hakları savunuculuğuna soyunarak Yalçın'ı hayvanlara kötü muamele yapmakla itham ettiler. 

İngiltere’de kendisinin eşeklere işkence yaptığına dair haberler yapıldığını söyleyen ve bu haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Yalçın, şunları söyledi:

“İngilizler hayvan dostu olarak kendilerini tanıtırlar halbuki dünyada birçok ülkeyi sömüren Hindistan, Bangladeş’in dilini elinden alan İngilizler gelmişler benim burada eşeklere kötü muamele yaptığıma dair haber yapmışlar. Eşekleri kapalı alanda tuttuğuma, sütünü sattığıma dair haberler yapmışlar. Eşeğin sütünün hepsini satmıyoruz, yarısını yavruları için ayırıyoruz yarısını da insanlara şifa için dağıtıyoruz. İnsanlar bundan şifa bulunca çok mutlu oluyorum kendimi Atatürk milliyetçisi olarak görüyorum çünkü topluma bir faydam olduğunu hissediyorum.”

Fethiye’de kurduğu çiftlikte eşek besleyen ve sütünü sağan Enver Yalçın, başta astım olmak üzere bronşit ve bazı kanser hastalıklarına iyi geldiği iddiası ile vatandaşların yoğun talepleri üzerine Türkiye’nin dört bir bölgesine eşek sütü göndermeye devam ediyor.

Yalçın, eşek sütünün Türkiye’nin dört bir yanından talep görmesi üzerine kurduğu eşek çiftliğinde sağdığı eşek sütlerini dünyaya da göndermeye başladı. Eşeklerden sağdıkları sütleri bozulmasın diye buzlarla birlikte özel termoslara koyan Yalçın, daha sonra istenilen adreslere kargo ile gönderiyor. Eşeğin günümüzde altın kadar değerlendiğini söyleyen Yalçın, “Eşeğin sütünden de kılından da yararlanılıyor” dedi.

Günde 3 litreye yakın süt sağdığını ve kilosunu 100 liradan sattıklarını ifade eden Yalçın: “Eşek sütüne yurt içi ve yurt dışından çok talep var. Şimdi 10 tane eşeğimiz var ama ben ilerleyen günlerde sayılarını arttırarak içinde 100 tane eşek olacak bir çiftlik kurmak istiyorum. Günlük 2,5- 3 litre süt üretiyoruz. Bunları Türkiye’nin her iline gönderiyoruz. Uzmanlar eşek sütünün kemoterapi gören kanser hastaları, astım ve bronşit hastalıkları olmak üzere birçok hastalığı iyi geldiğini söylüyorlar. Burada memlekete, insanlara faydalı olmaya çalışıyoruz. Sütün kilosu şuan piyasada 200 Türk lirası ama biz parasından ziyade topluma faydalı olalım diye 100 liradan vermeye devam ediyoruz” dedi.

SÜTÜ DE KILI DA FAYDALI

Eşeğin sütünden kılına kadar faydalandıklarını anlatan Yalçın: “Son yıllarda eşeğin sütünden yapılan sabun, peynir gibi önemli gıdalar hastalıklara şifa dağıttığı için eşekler altın gibi değerlendi. Eskiden eşeklere hiç önem verilmezken günümüzde 3 bin liraya kadar satılıyor. Eşek artık kuyruk kılına kadar rağbet görüyor. Eşeğin kuyruk kılını da siğil hastalığına iyi geldiğini söyleyen vatandaşlar bu kılı siğile bağlamak için alıyor” diye konuştu.

ŞİFA BULAN HASTALAR YALÇIN’A TEŞEKKÜR ETMEK İÇİN ARIYOR

Eşek sütü içerek hastalıklarına şifa bulan vatandaşların kendisini arayıp telefonda ağlayarak anlattıklarını ifade eden Yalçın: “Kırklareli’nde zengin bir iş adamı kanser hastası eşinin rahatsızlığı dolayısıyla bize ulaştı. Gitmediği ülke kalmamış bu adam ‘Sana ne kadar dua etsek azdır. Eşim sayenizde kurtuldu’ diyerek beni arıyor. Eşek sütü kanserin ilacı değil ama bağışık sistemini güçlendiriyor. Bilim insanları vücut daha sağlıklı ve güçlü hücreler üreterek kanserleri hücreleri yeniyor diye açıklamada bulunuyorlar. Eşek sütü hastalıklara iyi gelmese zaten talep olmayacak. Eşek çiftlikleri kurulmayacak” diye konuştu.

Eşek sütünü Almanya, Hollanda, Fransa gibi yabancı ülkelere de gönderdiğini belirten Yalçın, “Avrupa’da da eşek sütü çok yaygın. Buraya gelen Hollandalı bir sporcu burada kaldığı 1 hafta boyunca günde bir bardak eşek sütü içti” dedi.

Haber Hülya Kulalı

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Mutluluğun fonu antik kentler oldu
Mutluluğun fonu antik kentler oldu
Kaybolan Meslek: Kalaycılık
Kaybolan Meslek: Kalaycılık