Reklamı Geç
Advert
Advert

Yöneticiler sağduyu çağırısında bulundu

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, açılışı yapılmak istenen HDP binasına yönelik gerçekleştirilen eylemin Fethiye'nin imajını zedelediğini söyleyerek sağduyu çağrısında bulundu.

Yöneticiler sağduyu çağırısında bulundu
Yöneticiler sağduyu çağırısında bulundu
Bu içerik 2484 kez okundu.

Muğla'nın Fethiye ilçesine teşkilat açan Halkların Demokratik Partisi'nin(HDP) ilçe binasına yürümek isteyen guruba polis müdahale etti. Polis teşkilat binasının bulunduğu sokağı güvenlik çemberine alırken, topluluk çatılardan söktükleri kiremitlerle HDP binasını taşladı. Yaklaşık 3 saat süren gerginlik itfaiye ekipleri tarafından HDP tabelası ve bayrağının indirilmesi ile son buldu.  

 

Yaşanan olayların ardından bir açıklama yapan Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, olayları tasvip etmediğini belirterek Fethiyelileri sağduyuya davet etti. Hassasiyetlerin demokratik bir şekilde ortaya konulması gerektiğini kaydeden Çalık, "Fethiye'de yaşanmasını arzu etmediğimiz bir olay. Hassasiyetler demokratik bir şekilde ortaya konulabilirdi. Fethiye halkını sağduyuya çağırıyorum. Bu tür eylemler Fethiye'nin imajını zedeleyen eylemlerdir. Demokratik hakların kullanılmasını kimsenin engellememesi lazım. Halkımızı biraz daha sükunete ve sağduyuya davet ediyorum. " dedi.

 

Olayların bitirilmesinde önemli rol oynayan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı da, HDP binasının önünden alıp Beşkaza Meydanı'ndaki Atatürk anıtına getirdiği kalabalığa hitaben bir konuşma yaptı. Fethiyelilerin Beşkazalılık duruşunu gösterdiğini ifade eden Saatcı, " Biz hiç bir zaman ucuz kahramanlıklar peşinde olmadık. Devlet yetkililerimizin çağrısı üzerine; devlet - millet çatışmasını engellemek, şehrimizde sağlanan hoşgörü ortamının zarar görmemesi ve güvenlik güçlerimizle vatandaşlarımızın bir tanesinin bile burnunun kanamaması için, bize ihtiyaç duyulan yerde olduk. Burada önemli olan ne emniyet mensubu arkadaşlarımızın nede sizlerin burnunun bile kanamamasıdır. Bu anlamda büyük anlayış gösterdiniz. Büyük sabır gösterdiniz.  Hepinizi sağduyulu olmaya davet ediyor ve oyunlara gelmemenizi temenni ediyorum." şeklinde konuştu

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Mutluluğun fonu antik kentler oldu
Mutluluğun fonu antik kentler oldu
Kaybolan Meslek: Kalaycılık
Kaybolan Meslek: Kalaycılık