
KOSGEB’in 20.kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde ülke çapında gerçekleştirilen KOSGEB’in yeni vizyonu ve yeni destek programlarının tanıtım toplantısı Muğla’nın Fethiye ilçesinde yapıldı.

KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan’ın katılımı ile Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen toplantıya Dış Ticaret Müsteşarı Ali Boğa ve ilçedeki işletme sahipleri katıldı. Toplantıda KOSGEB destekleri ve işletmelerin izlemesi gereken yollar anlatıldı.
40’ı aşkın ilde benzer toplantıların yapılacağını anlatan KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, KOSGEB olarak işletmelere daha nitelikli destek olmak istediklerini söyledi. Bu bağlamda Muğla’ya KOSGEB Müdürlüğü açılacağının müjdesini veren Kaplan, artık KOSGEB destekleriyle ilgili işlemlerin Aydın yerine Muğla’dan gerçekleştirilebileceğini kaydetti. KOSGEB olarak sadece imalatçılara değil hizmet sektöründeki kobilere de destek olacaklarını ifade eden Kaplan, artık işletmelere özel destek vereceklerinin altını çizdi. KOSGEB erişebilirliğini kolaylaştırmak için adım attıklarını vurgulayan KOSGEB Başkanı Kaplan, proje esaslı destek projelerine artık elektronik ortamda ulaşılabileceğini açıkladı. Bu şekilde kobilerin en fazla şikayet ettiği bürokrasiyi ortadan kaldıracaklarını anlatan Mustafa Kaplan, ayrıca kurulacak çağrı merkezi ile 7/24 hizmet vereceklerini söyledi.
İŞTE HER İŞ KOLU İÇİN AYRI AYRI KOSGEB PROGRAMLARI
KOSGEB olarak kobilerin daha fazla desteklenmesi için “İşbirliği-Güçbirliğ” projesi destek programını hayata geçirdiklerini dile getiren Kaplan, yeni destek programlarının KOSGEB’in genişleyen hedef kitlesinin ihtiyaç ve beklentilerine cevap verebilecek şekilde tasarlandığını kaydetti. Kaplan; “Yeni destek programlarımız, erişimi kolay, etkin, yalın ve esnek olacak.Bu şekilde 6 ayrı program geliştirdik. Bunlardan ilki Kobi proje destek programıdır. Bu program ile Kobi’lere 150 bin TL geri ödemesiz hibe kredisi veriyoruz. Bir diğer programımız olan Ar-ge İnovasyon programı ki; tasarım projeleri ile işletmelere 400 bin TL hibe destek kredisi almalarını sağlıyor. Ortakl laboratuar destek programı ile 250 bin TL geri ödemesiz, 500 bin TL’de geri ödemeli hibe veriliyor. Bunun için mikro ölçekli işletmelerin güçlerini birleştirmeleri gerekiyor. Tematik Proje Destek programı ile Sivil Toplum Kuruluşları ve Oda’lara rehberlik etmeyi amaçlayan KOSGEB, Girişimcilik Destek Programı ve Genel Destek Kredisi programı ile kobilere destek olacaktır.” dedi.