LYS Fethiye Birincisi de FEM'den Çıktı | Fethiye' nin Haber Kaynağı - Fethiye Haber Ajansı - www.fethiyedenhaber.com

Fethiye' nin Haber Kaynağı - Fethiye Haber Ajansı - www.fethiyedenhaber.com
LYS Fethiye Birincisi de FEM'den Çıktı

LYS Fethiye Birincisi de FEM'den Çıktı

  Bu haber 16 Temmuz 2010, Cuma 13:32:58 eklenmiştir. 631 kez okunmuştur.
LYS  Fethiye  Birincisi  de  FEM'den  Çıktı  

8’nci sınıf SBS sınavında Fethiye birincisini çıkaran Fethiye FEM Dershanesi, geleneğini LYS’de de bozmadı. FEM Öğrencisi Yiğit Çınar, TS1 puanında Türkiye 422’ncisi ve Fethiye birincisi oldu.

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

2009-2010 Eğitim-Öğretim yılı Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçları bugün açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre Muğla ikincisi ve Fethiye birincisi Altınbaşak FEM dershanesinden çıktı. Konuyla ilgili açıklama yapan Altınbaşak FEM Dershanesi Müdürü Erkan Gezmiş, dershane olarak ferdi ve kitlesel alanda büyük başarıya imza attıklarını söyledi. Gezmiş, Fethiye Anadolu Lisesi ve FEM Dershanesi öğrencisi olan Yiğit Çınar’ın TS1 puan türünde Türkiye 422’nci Muğla 2’ncisi ve Fethiye 1’ncisi olduğunu açıkladı. Dershanenin genel olarak başarısının da her geçen yıl üst sıralara çıktığını anlatan Erkan Gezmiş, “7 öğrencimiz Tıp Fakültesi 9 öğrencimiz Hukuk fakültesine girebilecek puan almıştır.13 öğrencimiz 500 puanın üzerine 51 öğrencimiz ise 400 puanın üzerinde puan almıştır.Tercih yaptığı takdirde bütün öğrencilerimiz bir yüksek öğretim kurumuna yerleşebilecek puan almıştır.” dedi.
LYS sınavı bu yıl ilk defa uygulandığı için veli ve öğrencilerin sınav sonuçlarını anlamakta güçlük çekebileceğini de sözlerine ekleyen Erkan Gezmiş, veli ve öğrencilerin yerleşmek istediği bölümün puan türü ve geçen yılki sıralamasına bakarak bir fikir edinilebileceğini söyledi. FEM Dershaneleri olarak her yıl olduğu gibi bu yılda tercihler konusunda bütün Fethiye halkına yardımcı olacaklarının altını çizen Gezmiş, okul tercihlerinin 26 Temmuz - 6 Ağustos 2010 tarihileri arasında yapılacağını hatırlattı.
LYS sınav sonuçlar itibarı ile sadece kendilerinin değil tüm Fethiye’nin başarısının yükseldiğinin ortaya çıktığını anlatan Altınbaşak FEM Dershanesi Müdürü Erkan Gezmiş, bu yıl üniversiteye yerleşecek öğrenci sayısının geçen yıllardan daha fazla olacağına inandıklarını kaydetti. 2008 yılında Tıp Fakültesini kazanan öğrencisi sayısının ilçe genelinde sadece 1 tane olduğunu hatırlatan Gezmiş, şöyle konuştu: “Bu yıl baktığımızda sadece Fethiye FEM dershanesi olarak bizde 7 tane öğrencimiz tıp fakültesini kazanacak puana sahip. Muhakkak ki diğer dershanelerimizde de vardır. Bu da gösteriyor ki çalışmalarımız Fethiye’nin çıtasını daima yükseltiyor. Fethiye’de ki bütün Eğitim Öğretim kurumlarını kutluyorum.”


ETİKETLER : ,
Facebook Facebook Google Google Del.icio.us Del.icio.us
 

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!



Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 




 

Yeni Sayfa 1
 
Sürpriz Böyle Olur
Taşkını görüntüleyen gazeteciler, sel sularına gömüldü
Ehliyet isteyen polise bira açacağı uzattı
[ Tümünü Göster ]

 
Lütfen haber arşiv tarihi seçiniz.
 
Fethiye'ye Yeni Parkomat Alanları Açılmalı mı _?
Hayır Gerek Yok
Evet Açılmalı
Diger anketlerimiz için tıklayın...


Fethiye Haber Ajansı - Her hakkı saklıdır. Copyright 2012
Bu sitede bulunan tüm yorumlardan web site ziyaretçilerimizin kendisi sorumludur.
Web sitemizin ürettiği haber, fotoğraf ve görüntüleri izinsiz kullananlar hakkında yasal yollara başvurulacaktır.