Advert

Yusuf Çaylı cezaevinden çıktı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde makam arabası ile 2 kişinin ölümüne neden olan ve sonrasında tutuklanarak cezaevine konulan Karaçulha Belediye Başkanı Yusuf Çaylı, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yusuf Çaylı cezaevinden çıktı
Yusuf Çaylı cezaevinden çıktı
Bu içerik 6035 kez okundu.

Karaçulha Belediye Başkanı ve Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Yusuf Çaylı, 27 Ekim tarihinde kullandığı makam otomobili ile, Antalya Fethiye Karayolu Sahil Esenköy mevkiinde Rabiya Bocacı(61) ve Mehmet Boyacı(71) çiftine çarpmıştı. Yaşlı çiftin olay yerinde hayatını kaybetmesinin ardından hakim karşısına çıkartılan Çaylı, mahkeme tarafından taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermekten tutuklanarak Fethiye Cezaevi'ne konulmuştu.

 

Karaçulha Belediye Başkanı Yusuf Çaylı'nın yargılanmasına bugün başlandı. Fethiye Adliyesi'nde görülen davaya avukatı Hakkı Tavas ile katılan Çaylı, kazanın meydana gelişi ile ilgili hakime bilgi verdi. Kaza sırasında karşı yönden bir TIR geldiğini ve farlarının gözünü aldığını kaydeden Çaylı, bu sırada yoldan geçen çifti farkettiğini ve frene bastığını söyledi. Yolculuk sırasında hızlı olmadığını da ifade eden Çaylı, "Hızlı olsaydım benim aracım da savrulur ve takla atardım. Çarptığım kişilerin vücutları parçalanabilir, sonuç daha feci olabilirdi" diyerek kendisini savundu.

 

Avukatının Yusuf Çaylı'nın görevini ve kaçma durumu olmadığını ifade ederek serbest bırakılması talebini değerlendiren mahkeme başkanı, Çaylı'nın delilleri karartma şüphesi bulunmadığına hükmederek tahliyesine karar verdi.

 

Kararın ardından Çaylı'nın ailesi ve sevenleri büyük sevinç yaşarken kendisini karşılamak için 37 gündür tutuklu bulunduğu cezaevinin önüne geldi. Cezaevi önüne gelenler arasında Ölüdeniz Belediye Başkanı keramettin Yılmaz ve Çiftlik belediye başkanı Halil Doğan'da yer aldı. Çaylı'nın cezaevinden çıkışı sırasında sevenleri alkış tutarak sevinçlerini gösterdi. Eşine sarılan ve gözyaşlarını tutamayan Yusuf Çaylı'nın eşi Şerife Çaylı, ölenler için üzüntülü olduklarını fakat eşi tahliye olduğu için ise sevinçli olduğunu dile getirterek karmaşık bir duygu içerisinde olduğunu söyledi.

 

Karaçulha Belediye Başkanı Yusuf Çaylı da yaşadıklarını talihsizlik olarak değerlendirirken, kazada hayatını kaybeden yaşlı çifte Allah'tan rahmet diledi. Kaza sırasında kendisinin de ölebileceğini hatırlatan Çaylı şöyle konuştu: "Beterin beteri vardır. Yarın ne olacağımız belli değil.  Cenabı Allah'tan güzel bir hayat geçirmemizi sağlamasını temenni ediyoruz. 37 gün cezaevinde kalmamız sevenlerimizi üzdü.Ben halkımın aşkıyla dolu bir belediye başkanıyım. siyasi arenadaki yarışımıza devam edeceğiz."  

 

Cezaevinden tahliye olan ve Karaçulha'ya doğru yola çıkan Yusuf Çaylı, yol boyunca konvoyla karşılandı. Karaçulha girişinde yolu kapatan sevenleri Çaylı'ya sevgi gösterisinde bulundu.

Fethiye Haber Ajansı

 

Fethiye Haber Ajansı

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Mutluluğun fonu antik kentler oldu
Mutluluğun fonu antik kentler oldu
Kaybolan Meslek: Kalaycılık
Kaybolan Meslek: Kalaycılık