Reklamı Geç
Advert
Advert

Vatandaş Çürük Dişlerle Gezmeyecek

Ak Parti Muğla milletvekili Ali Boğa, Fethiye’de yeni açılacak 20 ünitelik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin temel atma töreninde çürük dişlere yüklendi.

Vatandaş Çürük Dişlerle Gezmeyecek
Vatandaş Çürük Dişlerle Gezmeyecek
Bu içerik 3647 kez okundu.

Fethiye Semt Polikliniğinde yer alan Ağız ve Diş sağlığı merkezi temel atma törenine Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, Muğla Kamu Hastaneleri Kurumu Genel Sekreteri Gürbüz Akça, Ak Parti Fethiye ilçe Başkan Yardımcısı Burhanettin Tuna, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan, MHP İlçe Başkanı Cengiz Çay, Emniyet Müdürü Hüseyin Kocabıyık, Sağlık İl Müdürü Cihan Tekin, Sağlık ilçe müdürü Uğur Çomak, Devlet Hastanesi Başhekimi Serdar Şahinoğlu, Çamköy Belediye Başkanı Bekir Eser, doktorlar ve sağlık çalışanları katıldı.

Refah seviyesi yükseldikçe ihtiyaçlar da değişiyor, ihtiyaçlarda öncelikler değişiyor diyen Ali Boğa, bundan on yıl önce Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi açıyoruz desek ne gerek var denirdi, şimdi Türkiye’nin her yerinde bu merkezler açılıyor açıklamasında bulundu.

FETHİYE’YE 20 ÜNİTELİK AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ

5 milyon TL bütçe ile yapılacak olan ve son teknoloji ile donatılacak olan Fethiye Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin temel atma törenine katılan Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, ‘eskiden insanlar ancak diş ağrısı dayanılmaz hale geldiğinde gider dişlerini çektirirlerdi. Üstelik o zamanlar diş doktoru da yoktu. Eline kelpeten alan herkes kapısına dişçi tabelası asardı. Hatta bazen insanlar kendi dişini kendisi çekerdi. Şimdi Türkiye’nin her yerine Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri açılıyor. Bu Türkiye’nin refah seviyesini gösteriyor, dedi. Ak Parti döneminde başlayan Sağlıkta Dönüşüm projesiyle inanılmaz bir mesafe katedildiğini ifade eden Boğa; Kamu Hastaneleri Birlikleri kurularak hayal olan Kamu hastanelerinin birleştirilmesi gerçekleştirildi. Herkes hastaneler özelleşecek zannetti. Ama tersine bu projeyle kamu hastaneleri özel sektörle yarışır hale geldi ve vatandaşa daha etkin hizmet verildi dedi. İnsan ihtiyaçlarının sürekli değiştiği ve geliştiğini de söyleyen Boğa, artık hastane binaları sürekli kapasitesi genişleyecek şekilde projelendiriliyor, yık yeniden yap devri bitti, artık yatak kapasitelerinin de çok önemi kalmadı. Çünkü insanlar en zor ameliyatlarda bile bir gün ya yatıyor ya yatmıyor, hemen taburcu ediliyor. Teknoloji ile birlikte hizmet kalitesi de arttı dedi. Eskiden diş sağlığına önem verilmediğine vurgu yapan Boğa; önceki yıllarda 3-5 bin hasta bakılırken geçen sene sadece Fethiye Diş Hastanesinde 80.000 hasta tedavi edilmiş. Nerden çıktı bu kadar hasta? Birden bire diş hastalıklarında patlama mı oldu? Hayır. İnsanlar refah seviyesi arttıkça önemlileri değişti. Ve aynı zamanda bu bir devlet politikası oldu. Devlet artık vatandaşının çürük dişle gezmesini istemiyor. Eskiden dağ köylerine gittiğinizde dişleri tamamen dökülmüş yaşlılar görürdünüz. Artık bu manzara değişiyor. Diş sağlığı bilinci artıyor. Eskiden bölgemizde olaylı bir ölüm olduğunda cenaze ta İzmire gider iki gün beklerdi. Şimdi Adli Tıp hizmetini İllere getirdik. Sadece bu sene Muğla’da 100 den fazla hasta helikopterle nakledildi. Eskiden sadece güçlü ülkeler hastalarını böyle nakleder biz de imrenerek bakardık.

ŞİDDETE RAĞMEN ÖZVERİLİ BİR SAĞLIK PERSONELİ

Sağlık personelinin fedakarlık katsayısının gittikçe arttığını ama vatandaşın memnuniyet katsayısının da gittikçe arttığını söyleyen Ali Boğa, zaman zaman hasta yakınlarından gördükleri şiddete rağmen sağlık personeli büyük özveriyle ve güler yüzünü kaybetmeden çalışıyor. Bu anlamda sağlıkçılara ne kadar teşekkür edilse azdır. Yakında Ortaca Devlet Hastanesinin de ihale edileceğini söyleyen Boğa, Üniversite Araştırma Hastanesinin de devreye girmesiyle bölgemiz çok rahatlayacak. Aynı zamanda turizm bölgesi olan yöremiz sağlık turizmi anlamında da önemli mesafeler kat edecek diyen Boğa, sağlıkta dönüşümün dünyaya örnek olduğunu da vurguladı.

Fethiye Ağız ve Diş sağlığı merkezi büyütülüyor. Sağlık Bakanlığı Türkiye kamu Hastaneleri Kurumu tarafından Fethiye’de 20 ünitelik Fethiye Ağız ve Diş sağlığı merkezinin temeli Ak parti Muğla Milletvekili Ali Boğanında katıldığı törenle atıldı. 5 milyon TL’ye ihale edilen Fethiye Ağız ve Diş Sağlığı merkezinin tamamlandığında kapasitenin 40 üniteye çıkacağı da ifade edildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Mutluluğun fonu antik kentler oldu
Mutluluğun fonu antik kentler oldu
Kaybolan Meslek: Kalaycılık
Kaybolan Meslek: Kalaycılık