Reklamı Geç
Advert
Advert

Akdeniz'i Fethiye'den Temizlediler

Akdeniz’e kıyısı olan toplam 21 ülkede gerçekleştirilen Akdeniz’i Temiz Tutalım - Clean-Up The MED Kampanyası’nın Türkiye ayağında Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) öncülüğünde Muğla'nın Fethiye ilçesinde çalışma yapıldı.

Akdeniz'i Fethiye'den Temizlediler
Akdeniz'i Fethiye'den Temizlediler
Bu içerik 2340 kez okundu.

Akdeniz'i Temiz Tutalım kampanyası çerçevesinde Fethiye Kuş Gözlem alanında kıyı temizliği gerçekleştirildi. TURMEPA öncülüğünde gerçekleştirilen temizlik çalışmasına Fethiye Kıyı ve Deniz Merkezi, Fethiye Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü, Fethiye Deniz Ticaret Odası, FETAV, Çalış Güzelleştirme Derneği, Amatör Balıkçılar Derneği destek verdi. Bölgedeki pet ve cam şişeler toplanırken çöpler de görevliler tarafından alınarak bölgeden uzaklaştırıldı.

Dünyada 21 ülkenin kıyılarını birbirleriyle paylaştığı söyleyen Fethiye TURMEPA sorumlusu Ersin Özer, dünya için ekolojik bir miras olarak görülen Akdeniz'in dünya denizlerinin yüzde 1’ini oluşturduğunu kaydetti. Yılda yaklaşık 200 milyon turistin Akdeniz kıyılarında tatil yaptığını hatırlatan Özer, "Turizm bölgenin en büyük gelir kaynağı durumunda ve kıyı şeridindeki ülkelerin Gayri Safi Milli Hasılası’na (GSMH) ortalama yüzde 22 oranında katkıda bulunuyor. Ancak bununla birlikte, her yıl Akdeniz’i ziyaret eden 100 milyon kişinin ürettiği çöplerin yüzde 80’i arıtılmadan denize atılmakta. Dünya Sağlık Örgütü rakamlarına göre ise Akdeniz’deki deniz kabuklularının yüzde 93’ü maksimum değerden daha fazla dışkı bakterisi içermektedir. Dünya ve kıyı ülkeleri açısından, hem ekolojik, hem yaşamsal, hem de ekonomik anlamda bu kadar önemli olan Akdeniz’deki kirliliğe dikkat çekmek ve kamuoyunda denizlerin temiz tutulması için bilinçlendirme yaratmak için düzenlenen bu kampanya tüm ülkelerde aynı isimle, aynı tarihlerde, aynı amaçlar doğrultusunda gerçekleştirilmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Mutluluğun fonu antik kentler oldu
Mutluluğun fonu antik kentler oldu
Kaybolan Meslek: Kalaycılık
Kaybolan Meslek: Kalaycılık