Reklamı Geç
Advert
Advert

Mut Deresi sonunda Islah edilecek

Fethiye Körfezine çamur dolmasına sebep olan dere yatakları ıslah ediliyor.

Mut Deresi sonunda Islah edilecek
Mut Deresi sonunda Islah edilecek
Bu içerik 3753 kez okundu.

 

DSİ nin Eylül ayında yaptığı ihale süreci tamamlandı ve Murt Deresi Islahı projesi başlatıldı. İlgili firma şantiyesini kurarak iş makinalarını bölgeye gönderdi. Dere ıslahında kullanılacak taşların kullanımıyla ilgili izin belgeleri biter bitmez ıslah çalışması başlayacak.

Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, prosedürlerin bir an önce bitirilerek işe başlanması ve gerekirse projenin zamanından önce bitirilmesi gerektiğini söyledi. Bir kaç gündür Fethiye Körfezine akan zeytinyağı atıklarının bu konunun ne kadar acil olduğunu bir kez daha ortaya çıkardığını söyleyen Boğa, Derelerin Islahı projesi bizim için çok önemlidir. Gerekirse bu proje hızlandırılarak 100. Yıla yetiştirilmeli ve artık Fethiye Körfezi temizlenmelidir dedi. Derelerin ıslah edilmeden Körfezde yapılacak bir temizliğin de kalıcı bir sonuç getirmeyeceğini ifade eden Boğa, öncelikli işimiz derelerin ıslahı olmalıdır. Sonra da el birliği ile körfezi temizleyeceğiz. İşte o zaman Fethiye’nin güzelliği net bir şekilde ortaya çıkacak. Başta turizm olmak üzere bölgeye çok ciddi bir katkısı olacak. Bu çalışmalar bittiğinde kuruvazier gemi yanaşma yerlerinin de gerçekleştirileceğini sözlerine ekleyen Boğa, ilgililerin ve işi yapacak firmanın ellerinden geleni yaparak bir an önce projeyi tamamlamalarının hayati önem taşıdığını söyledi.

Bu doğanın hepimizin olduğuna vurgu yapan Ali Boğa, başka Fethiye ve Fethiye körfezi yok, burada hep beraber yaşıyoruz. Çocuklarımıza daha güzel bir çevre bırakmak adına sera üretimi yapan tesisler başta olmak üzere bölgede yaşayan herkesin duyarlı olması gerektiği ve boş zirai ilaç torbaları ve kimyasal atıkların derelere atılmaması gerektiğini söyledi. Hatta vatandaşların bu gibi durumlarda ilgililere haber vermesi gerektiğini, bunun bir vatandaşlık görevi olduğunu vurgulayan Ali Boğa, bu olaydan sonra yetkililerin harekete geçerek Çalış Deresinde gerekli incelemeleri yaptığı ve tedbirlerin aldığını da sözlerine ekledi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Mutluluğun fonu antik kentler oldu
Mutluluğun fonu antik kentler oldu
Kaybolan Meslek: Kalaycılık
Kaybolan Meslek: Kalaycılık