Advert

Yabancı düğünleri ekonomik krize yenik düştü

Avrupa ülkelerinde etkili olan ekonomik kriz Türkiye'de yapılan yabancı düğünlerini olumsuz etkiledi. Son 2 yıl içerisinde Muğla'nın Fethiye ilçesinde gerçekleşen yabancı düğün sayısında ciddi düşüşler yaşandı. Öyle ki ilçede 2010 yılında 460 yabancı düğün gerçekleşirken, bu sayı 2012 sonunda 409'a geriledi.

Yabancı düğünleri ekonomik krize yenik düştü
Yabancı düğünleri ekonomik krize yenik düştü
Bu içerik 5969 kez okundu.

 

Fethiye Nüfus Müdürlüğü, 2012 yılında ilçede gerçekleşen doğum, ölüm ve düğünlerle ilgili hazırladığı istatistiki verileri açıkladı. Nüfus Müdürü Yener Sargıncı tarafından açıklanan veriler, Avrupa'daki ekonomik krizin evlenme rakamlarını olumsuz etkilediği ortaya çıktı. Son 2 yılda gerçekleşen yabancı düğünlerinde yüzde 17 oranında düşüş gerçekleşti.

2 yıl önce ilçede gerçekleşen yabancı düğün sayısı 460 sayısına ulaşırken 31 Aralık 2012 tarihi itibarı ile 409 yabancı evlilik gerçekleşti. Bunlardan her ikisi de yabancı olan 328 çift evlenmek için Fethiye'yi tercih ettikleri öğrenildi.

7 Türk gelin, İngiltere, Belçika,Avusturya, Almanya ve Yunanistan uyruklu erkeklerle dünya evine girerken, 74 Türk damat da çoğunluğu İngiliz olmak üzere 15 ayrı ülkeden Fethiye'ye gelin getirdi. Fethiye'ye gelen gelinlerin ülkeleri ise; İngiliz,Alman, Avusturya, Rusya, Romanya, Kazakistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Polonya, Danimarka, Endonezya, Hollanda, Avustralya, Kore ve Çin şeklinde oldu.  İkisi de yabancı uyruklu 328 nikahın kıyıldığı Fethiye'de bu çiftlerden birinci sırada İngiltere, daha sonra Almanya, Rusya, Amerika, Belçika, Lübnan ve İrlanda uyruklu vatandaşların sıralandığı öğrenildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Mutluluğun fonu antik kentler oldu
Mutluluğun fonu antik kentler oldu
Kaybolan Meslek: Kalaycılık
Kaybolan Meslek: Kalaycılık