Advert

Gürültü kirliliğini önlemek için gizli ölçümler yapılıyor

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri ilçedeki eğlence mekanlarında gizli ses ölçümü yaparak gürültü denetimlerinde bulundu. Sahil bandı ve Çalış bölgesinde yedi ayrı işletmede gerçekleştirilen denetlemelerde işletmelerin ses sınırının altında olduğu açıklandı.

Gürültü kirliliğini önlemek için gizli ölçümler yapılıyor
Gürültü kirliliğini önlemek için gizli ölçümler yapılıyor
Bu içerik 6988 kez okundu.

 

Turizm sezonunda ilçede yaşayan vatandaşlar ve turistlerin huzurlu bir tatil geçirmesi için Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından gürültü denetimi yapıldı. Zabıta Ekipleri ile ortaklaşa yapılan denetlemelerde, Emniyet Müdürlüğü’nden bir polis memuru da hazır bulundu. Denetimler kapsamında sivil olarak işletmelere giren ekipler, gizlice ses ölçümü yaptı. Daha sonra resmi ekipler gelerek yeniden ölçüm yaptı. Gece yarısı başlayan ve 02:30’a kadar devam eden denetimlerde işletmelerin ses sınırını aşmadığı tespit edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Fethiye Belediyesi Çevre Mühendisi Selver Hatice Kabak, gürültü konusunda vatandaşlardan kendilerine ihbarda bulunmalarını istedi. Fethiye Belediyesi olarak gürültü kontrolü yetkisini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan iki yıl önce devraldıklarını hatırlatan Kabak, bu çerçevede yetkilerinin 18 bin lira para cezasından işletmeyi kapatma cezasına kadar arttırıldığını belirtti. Fethiye’deki denetimlerin rutin olarak devam ettiğini açıklayan Kabak, “Bu gece itibariyle 7 ayrı işletmede denetimlerimiz gerçekleştirildi. Gerekli tutanaklar tutuldu ve ilgili kişilere yapılması gerekenler anlatıldı. Buradan bar, disko, restoran, açık ve kapalı alanda müzik yayını yapan işletme sahiplerine duyurmamız gereken, Çevresel Gürültü Seviyesi Değerlendirme Raporu’nu hazırlatmaları gerektiğidir. Raporun belediyemizce onaylanmasının ardından “Müzik İzni” verilmektedir. Yürürlükteki mevzuat gereği elektronik olarak müzik yayını yapan tüm işletmelerin bu izni almaları gerekmekte, saat 23.59 itibariyle açık alanda müzik yayını yapmamaları gerekmektedir. Konuyla ilgili detaylı bilgi belediyemiz Çevre Koruma Müdürlüğü’nden alınabilmektedir. Daha sağlıklı ve huzurlu bir Fethiye için gürültü denetimlerimiz gerçekleştirilmeye devam edecektir.” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Mutluluğun fonu antik kentler oldu
Mutluluğun fonu antik kentler oldu
Kaybolan Meslek: Kalaycılık
Kaybolan Meslek: Kalaycılık