Advert

Eurıovision'a Türkçe şarkıyla katılmak istiyor

Bu yıl Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'de düzenlenecek olan Eurovision Şarkı Yarışması'na Rusya'nın yaşlı ninelerden oluşan grupla katılması Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan Ölüdenizli Yarenleri umutlandırdı. İlçede yaşayan yabancıların oluşturduğu grup, önümüzdeki yıl Eurovion'a Türkçe şarkı ile katılmak istediklerini açıkladı.

Eurıovision'a Türkçe şarkıyla katılmak istiyor
Eurıovision'a Türkçe şarkıyla katılmak istiyor
Bu içerik 4553 kez okundu.

 

Fethiye'de yerleşik olarak yaşayan yabancıların oluşturduğu Ölüdenizli Yarenler grubu yarım Türkçeleri ile söyledikleri şarkılarla herkesin gönlünü kazandı. Yaşları 60 ile 70 arasında değişen 5 kişilik grup, çıktıkları televizyon programlarının yanı sıra festival ve açılışkların da vazgeçilmez ismi oldu. Repertuarlarına yeni Türküler katarak Türkiye turnesine çıkmaya hazırlanan Ölüdenizli Yarenler, 2013 yılında yapılacak Eurovision Şarkı yarışması'nda Türkiye'yi temsil etmeye aday oldu. Bu yıl Bakü'de düzenlenecek olan Eurovision Şarkı Yarışması'na Rusya'nın yaşlı ninelerden oluşan grupla katılmasının kendilerini bu kararı almaya zorladığını belirten grup üyeleri, kendilerinin Eurovsion'da Türkçe bir şarkı ile yarışabileceklerini açıkladı.

İngiliz David Groom Rusya'dan katılan grubun çok yaşlı olduğunu söylerken, kendilerinin az yaşlı olarak bu yarışmaya katılmalarında sakınca olmadığını açıkladı. Kendilerinin Türkçe şarkı ile Eurovision'a katılmak istediklerini de ifade eden Groom, Türkülerin yanında Türkçe yeni bir şarkı bile yazabileceklerini kaydetti.

Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz da konuşmasında Yarenlerin Ölüdeniz'i hem ülke genelinde hemde Avrupa'da en iyi şekilde temsil ettiğini belirtti. Ölüdenizli Yarenler'in önümüzdeki yıl yapılacak Eurovision'da Kiziroğlu Mustafa Bey şarkısı ile katılmak istediğini aktaran Yılmaz, "Türkiye'nin yabancı şarkılarla katıldığı bir dönemde özellikle Türkçe şarkı ile yaruışmaya katılmak istemeleri çok manidar. Biz Ölüdeniz Belediyesi olarak kendilerine her türlü desteği vereceğiz. İnşallah seneye onları göndeririz." dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Mutluluğun fonu antik kentler oldu
Mutluluğun fonu antik kentler oldu
Kaybolan Meslek: Kalaycılık
Kaybolan Meslek: Kalaycılık