Reklamı Geç
Advert
Advert

Bakan Günay, Kayaköy’ü sanat köyü yapmak istediklerini açıkladı

Muğla’nın Fethiye ilçesine gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, tarihi Kayaköy ve Tloss Antik kentinde incelemelerde bulundu.

Bakan Günay, Kayaköy’ü sanat köyü yapmak istediklerini açıkladı
Bakan Günay, Kayaköy’ü sanat köyü yapmak istediklerini açıkladı
Bu içerik 3257 kez okundu.

 İlk olarak 5 bin yıllık tarihe sahip Kayaköy’üne giden Günay, burada yaşanan sıkıntılarla ilgili köylülerden bilgi aldı. Tarihi bölümün yerleşik yaşam yerinden ayrılması konusunda gelen talepleri değerlendiren bakan Günay, gerekli incelemelerin yapıldıktan sonra bu talebin yerine getirilebileceğini açıkladı. 

“KAYAKÖY’Ü AYAĞA KALDIRACAĞIZ”

Gezi sırasında Bakan Günay'a Kayaköy’ün sorunları ile ilgili bir dosya sunan AK Parti Fethiye İlçe Başkan Yardımcısı Burhanettin Tuna, köydeki arazilerin üzerinde şerhler bulunduğuna dikkat çekti.  Son 20 yıl içerisinde yapılaşmaya izin verilmediği için çok sayıda kaçak yapının ortaya çıktığına işaret eden Tuna, bu kaçak yapıların Kayaköy’ün tarihi, yapısını bozduğuna dikkat çekti.
Sorunları dinleyen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Kayaköy’ü öncelikli olarak köylülerin koruyacağını söylerken, devletle köylülerin iyi geçinmesi için gereken her türlü kolaylığın sağlanacağını açıkladı.

“KAYAKÖY BİR SANAT KÖYÜ HALİNE GETİRİLMELİ”

Kayaköyün tarihi kısmı ile yerleşim kısmının farklı özellikli olduğunu anlatan Bakan Günay, “Burada sanat merkezleri, sergiler ve konserler yapılmalıdır. Sanat ve sergi merkezleri gerçekleştirilirse fiziki yıkımın önüne geçilebilir. Burada kültür turizmi geliştirilmelidir. 90 yıl boyunca içinde yaşamın olmamasına rağmen sivil yerleşimin izleri burada da açıkça duruyor. Öncelikle iki kiliseyi ayağa kaldıralım. Bölgeye artı bir gelir getirelim. Yerleşim yerindeki insanlarımızın ise günlük yaşamlarını idame ettirebilmeleri sağlanmalı. Bu bölgede yapı izni olmayabilir ama buradaki insanların çocukları için yeni yapılar yapmaları sağlanmalı. görüşüp Kayaköy’ü daha yakından takip edeceğiz. Kaçak yapıların yapılış tarihlerini bir bir çıkarın. Köylü burada rahat nefes alırsa buradaki tarihi de daha iyi korur İnşallah 2012 yılı içinde Kayaköy için yatırım atağında bulunacağız. "

“AKM SPONSORLARLA ONARILACAK”
Daha sonra antik Tloss kentine geçen Bakan Günay, burada devam eden kazı çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Kazı yapılan bölgelerde cep telefonu ile sık sık fotoğraflar çeken Bakan Günay, zaman zaman gazetecilerden hatıra fotoğrafı çekmelerini istedi.

Kazı başkanı Akdeniz Üniversitesi Arkeologlarından Prof Dr. Taner Korkut eşliğinde bölgeyi gezen Bakan Ertuğrul Günay, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sanatçıları yakından ilgilendiren İstanbul Atatürk Kültür Merkezi ile ilgili açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanı, merkezin en kısa zamanda sponsor sistemi ile onarılacağını belirtti. Bakan Günay, “AKM ile ilgili bir çalışmamız var. Orada bir talihsizliğe uğramıştık. Yargı kararı nedeniyle buraya kaynak aktaramamıştık. Şimdi yeni baştan kaynak üretiyoruz. Ciddi sponsorluk girişimi var. Onunla ilgili gerekli açıklamalar önümüzdeki günlerde yapılacaktır.” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Mutluluğun fonu antik kentler oldu
Mutluluğun fonu antik kentler oldu
Kaybolan Meslek: Kalaycılık
Kaybolan Meslek: Kalaycılık